El Grup Municipal Compromís proposa facilitar des del govern municipal la integració de les persones autistes. En este sentit, i previ al Dia internacional commemoratiu, la regidora Consol Castillo, proposa afiançar el treball que ja fan els professionals que integren els tres centres ocupacionals municipals, amb iniciatives que puguen encaminar les persones amb autisme cap a la inserció sociolaboral. Així, Castillo ha lamentat “que a l’inici del present curs escolar l’equip de govern tancara un dels centres destinats a impartir uns programes de qualificació professional que, amb les adaptacions oportunes, podria haver acollit les persones amb esta singularitat. Cal estar especialment al costat de les persones amb més necessitats, per tal de possibilitar el desenvolupament del seu creixement personal”.

L’autisme és un trastorn que actualment afecta 15 de cada 10 mil persones. Sol aparéixer en els tres primers anys de vida, per la qual cosa, la regidora ha demanat “un impuls del diagnòstic precoç, que s’ha de sumar a l’atenció a les famílies que conviuen amb l’autisme, ja que el seu impacte afecta directament la situació econòmica i psicològica de les persones més pròximes a la persona afectada”.

En este sentit, Castillo ha reclamat la coordinació entre administracions per a facilitar la vida des les persones amb autisme i els seus familiars, i ha recordat la importància del compliment de la llei de dependència, així com la derogació del sistema de copagament, que suposa en la pràctica un retrocés en els drets socials de les persones amb discapacitat i les seues famílies.