El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Joan Ribó, s’ha reunit este matí amb el rector de la Universitat Politècnica, Francisco Mora. Tots dos han coincidit en un posicionament contrari a la nova ronda prevista en la revisió del PGOU, i que destruiria una part de l’horta de Vera. Ribó, a més, ha insistit al rector en la necessitat de conservar el patrimoni d’horta i l’ha emplaçat a renunciar als terrenys que l’Ajuntament ha reservat per a l’ampliació universitària, oferint com a alternativa els solars ja requalificats que hi ha a la vora del C/Enginyer Fausto Elio.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, s’ha entrevistat este matí amb el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora. Ribó ha agraït “la sensibilitat mostrada pel rector de la UPV, en consonància amb algunes de les reivindicacions de Compromís en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU)”. Així, Joan Ribó destaca la coincidència a l’hora de demanar que no es faça el vial que unirà la V-21 amb l’avinguda Serreria, un posicionament pel qual el portaveu de Compromís s’ha felicitat: “l’avinguda de Tarongers no suporta un volum de trànsit tan sobreelevat com per a construir eixa ronda i, a més, el nombre d’estudiantat, tant a la UPV com a la Universitat de València, han disminuït; en tot cas, una política municipal de mobilitat responsable hauria d’apostar pel transport públic, en comptes de donar prioritat als vehicles privats”.

Per contra, en l’entrevista amb Francisco Mora, Ribó s’ha mostrat ferm en la necessitat de protegir l’horta de Vera en l’àrea que l’equip de govern del PP vol requalificar perquè s’amplien els terrenys de la UPV; en este sentit, ha demanat al rector “renunciar a l’àrea reservada actualment pel govern municipal i, en cas de necessitar una ampliació, efectuar-la en els solars ja requalificats des de l’any 1988 que es troben a l’altra banda del carrer Enginyer Fausto Elio. Es tracta de parcel·les definides d’ús terciari i fins i tot ja programades per a equipaments educatius, que donarien continuïtat al campus universitari de la Politècnica i, sobretot, permetrien la protecció de l’horta de Vera, actualment en perill si es compleixen les previsions del govern del PP. A més, serviria per a dinamitzar el barri de la Malva-rosa”.

Vols escoltar Joan Ribó valorant la reunió amb el rector de la UPV, Francisco Mora, per tractar la protecció de l’horta davant la revisió del PGOU? Dóna-li al Play!