Compromís proposa crear una delegació en la Junta Central Fallera que potencie els patrocinis de les falles, de manera que es puguen generar uns ingressos per a pagar els pirotècnics valencians que disparen les mascletaes a la plaça de l’Ajuntament.

La regidora Pilar Soriano ha destacat “la importància de defensar la festa fallera com un patrimoni propi dels valencians, i també com un sector econòmic estratègic, que a hores d’ara no té el suport que mereix per part del govern municipal del PP”.

El Grup Municipal Compromís proposa crear una delegació en la Junta Central Fallera que potencie els patrocinis de les falles, de manera que es puguen generar uns ingressos que, a hores d’ara, podrien servir per a pagar els pirotècnics que disparen les mascletaes a la plaça de l’Ajuntament.

El vocal de Compromís en la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ja va presentar una redacció alternativa als últims pressupostos de l’entitat, en què es reflectia la creació d’esta delegació de patrocinis. Ara, davant la negativa de diverses pirotècnies valencianes a disparar les mascleates per les elevades despeses que suposen, Compromís demana, d’una banda, un pla d’actualització del preu de les mascleates al seu cost real i, d’altra banda, que els ingressos per patrocinis servisquen per pagar-los.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha destacat “la importància de defensar la festa fallera com un patrimoni propi dels valencians, i també com un sector econòmic estratègic, que a hores d’ara no té el suport que mereix per part del govern municipal del PP. L’alcaldessa Barberá hauria d’apostar per les empreses tradicionals valencianes, especialment tocades per les retallades, així com plantar batalla front a la pretensió del ministeri d’Indústria, que vol limitar la participació en els focs d’artifici només a aquells tallers que ja hagen adequat les seues instal·lacions a la normativa actual, a pesar que el reglament preveu un període transitori d’adaptació.”

En definitiva, Soriano ha exigit a l’equip de govern “que defense de veritat les senyes d’identitat valencianes, com són les festes populars i el sector econòmic que els envolta, en comptes d’intentar traure rèdit polític d’elles”.

Vols escoltar la regidora Pilar Soriano reclamant una delegació de patrocinis en la JCF que aporte els seus ingressos als pirotècnics de les mascletaes? Dóna-li al Play!