Compromís denuncia la poca previsió de manteniment en la poda de l’arbrat de la ciutat. La limitació dels pressupostos de jardineria a pagar a les contractes, fa que no es puga fer front a situacions extraordinàries com les viscudes estos dies amb el fort vent.

Per a la regidora Pilar Soriano, “amb uns pressupostos més racionals, i amb una gestió pública que abaratira costos, podríem fer front a incidències com les d’estos dies. La regidoria de Parcs i Jardins hauria de saber que podar arbres va més enllà de qüestions estètiques; pot salvar vides en casos de fort vent.

El Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València s’ha queixat per la poca previsió de manteniment en la poda de l’arbrat de la ciutat. La limitació dels pressupostos de jardineria a pagar a les contractes (Fomento de Construcciones y Contratas, en la zona Nord de València, i Sociedad de Agricultores de la Vega, en la zona Sud), ha provocat que no es puga tramitar amb una despesa extraordinària uns reforços en els equips de jardineria per a poder podar ràpida i efectivament, davant de situacions meteorològiques com les que vivim estos dies.

Per a la regidora de Compromís, Pilar Soriano, “els malbarataments de l’alcaldessa Barberà ens han dut a la ruïna actual, i això provoca situacions com la que vivim ara: davant d’una situació d’emergència pels forts vents, en què s’hauria d’incrementar els treballs de poda i manteniment, no hi ha diners per a despeses extraordinàries i tot allò pressupostat en jardineria ha d’anar únicament per a pagar les contractes que treballen a la ciutat. Amb uns pressupostos més racionals, i amb una gestió pública que abaratira costos, podríem fer front a incidències com les d’estos dies”.

Així, Soriano reclama a la regidora Lourdes Bernal que es prenga seriosament les seues obligacions, “i li explique a la cap de servei de Parcs i Jardins, Elvira Brull, que el manteniment dels arbres no ha de ser només per raons d’estètica, tal i com ella afirma, sinó que la vida de les persones es posa en perill quan es fa deixadesa de funcions i es permet que les branques d’arbres puguen caure damunt dels vianants o vehicles”.