El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha formulat diverses qüestions al Ple per preguntar amb quin criteri s’ha establit un aparcament de motos al C/Colom, allà on havia d’anar el carril-bici de la ronda interior.

Per a Ribó “l’equip de govern del PP demostra no tindre un projecte coherent de mobilitat, fent i desfent a corre-cuita, a pocs mesos de les eleccions. Quan governem, posarem en marxa un Pla de Mobilitat coherent, que incloga un carril-bici ben estructurat per a tota la ciutat, també per a la ronda interior”.

El Grup Municipal Compromís denuncia la incoherència de l’equip de govern a l’hora de projectar la mobilitat en la ciutat. Després d’haver anunciat el conegut com Anell Ciclista reclamat per Compromís, l’equip de govern municipal ha situat en els últims dies aparcaments de moto en els trams de calçada on havia d’haver-hi el carril-bici, com es mostra en la fotografia del C/Colom que adjuntem. Per això, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Joan Ribó, ha formulat diverses preguntes al respecte per al pròxim Ple.

Com afirma Ribó, “nosaltres també apostem per abaixar les motos aparcades de la vorera a la calçada, i creiem fermament en el carril-bici de la ronda interior, però tal i com ho planteja l’equip de govern és incompatible una cosa amb l’altra, ja que superposen aparcament i carril-bici”. El que es demostra una vegada més, afegeix Joan Ribó, és que “el PP no ha cregut mai en el transport sostenible per a esta ciutat i, amb crisi o sense ella, conserva el seu esperit malbaratador: o bé ja s’ha penedit de l’anell ciclista de la ronda interior, o bé no li importa gastar alegrement en senyalització horitzontal, si és que pensa retirar este aparcament en pocs mesos. No tenen cap projecte coherent de mobilitat”.

El portaveu de Compromís lamenta que, “tal i com ja ha ocorregut amb el Pla de mobilitat, sembla que l’Anell Ciclista es queda novament en un calaix. Haurem d’esperar a que hi haja un nou equip de govern, des d’on implementarem un pla de mobilitat estructural, consistent i que arreplegue les diverses fórmules de transport públic i sostenible per les quals apostem en Compromís. Entre elles, sense cap dubte, estarà la posada en marxa d’un sistema integral de carril-bici per a tota la ciutat, amb la pacificació del transport privat que això implicarà”.

Per a Ribó, l’alcaldessa “demostra ara presses per posar en marxa a corre-cuita mesures en l’àmbit de la mobilitat, algunes d’elles a proposta nostra, com ara situar els aparcaments de motos a la vora dels passos de zebra, de manera que milloren la visibilitat dels vehicles i els vianants. La llàstima és que estem de nou davant la ‘política de pegats’: es fa i desfà sense un criteri clar i sense un projecte coherent”.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó denunciant la falta de criteri en la mobilitat de la ciutat, com es demostra amb la ubicació d’un aparcament de motos en el carril-bici interior? Dóna-li al Play!