Les sentències del Jutjat Contenciós-Administratiu i de la CNMC consideren arbitraris els criteris de l’equip de govern de l’Ajuntament de València per a fixar estes zones a València.

Consol Castillo defensarà al ple del mes de gener consensuar mitjançant l’Observatori del Comerç les obertures dels festius. 

Consol Castillo ha presentat una moció al ple de divendres exigint la retirada de les quatre zones d’afluència turística de la ciutat de València, en les que les grans superfícies poden obrir els 365 dies de l’any. Després de la publicació de respectives sentències del Jutjat del Contenciós-Administratiu i de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència que consideren arbitraris els criteris utilitzats per l’equip de govern de l’Ajuntament de València per a fixar estes quatre zones.

A la moció des de Compromís exigeixen que l’Observatori del Comerç, amb representació de les institucions públiques, associacions de comerciants, supermercats i grans superfícies i representats dels treballadors, consensue una llei d’horaris comercials amb criteris objectius i que protegisca el model de comerç mediterrani de proximitat.

Des de Compromís han denunciat reiteradament des de la seua aprovació per l’equip de govern, al desembre de 2012, la fixació d’estes zones, a més de les conseqüències negatives que tenia l’obertura dels diumenges per al comerç de proximitat de la ciutat i per la conciliació familiar-laboral dels treballadors i treballadores del sector del comerç.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “El temps ens ha donat la raó, l’obertura dels diumenges no ha incrementat l’ocupació al sector del comerç, ni ha augmentat les vendes, sinó que sols ha provocat un canvi en els hàbits dels consumidors autòctons, ja que els turistes en cap moment han abarrotat els centres comercials de la nostra ciutat.”

Vols escoltar la regidora Consol Castillo exigint al ple la retirada de les quatre zones d’afluència turística? Dóna-li al Play!