El portaveu de Compromís, Joan Ribó, demana la condonació del deute de València amb el govern central, tal i com s’ha fet amb altres ciutats. Sense comptar els interessos, l’Ajuntament tardaria 97 anys a poder pagar la part que li correspon com a integrant del Consorci València 2007.

Ribó també ha demanat que es mantinguen els usos esportius per a la parcel·la del C/Marco Sopeña, en el barri del Canyamelar, front a la intenció de l’Ajuntament de cedir el terreny al Port, per a poder edificar fins a 7 altures.

Compromís accepta un Pla de Mobilitat per a l’Albufera i exigeix la reducció de velocitat en un tram de la carretera del Saler, tal i com demanen els veïns.

El Grup Municipal Compromís exigeix la condonació del deute que manté l’Ajuntament de València amb el ministeri de Foment per les obres a la dàrsena de la ciutat, “tal i com el govern central ha fet amb altres ciutats com Barcelona, Saragossa o Sevilla”, segons ha dit el portaveu Joan Ribó, que hui ha participat en la Comissió d’Urbanisme del consistori. Ribó ha expressat la seua sorpresa perquè “el redactor del Pla Especial de la Marina Reial s’atreveix a parlar de sostenibilitat quan en realitat és un pla totalment insostenible: no contempla els 400 milions d’euros que deu el Consorci València 2007, del qual forma part el consistori, a l’Institut de Crèdit Oficial. És més, es calculen com a entrada de beneficis 4’1 milions d’euros provinents de la recaptació de l’Impost de Béns Immobles i de l’Impost d’Activitats Econòmiques, sense tindre en compte el deute contragut. L’Ajuntament de València necessitaria 97 anys per a amortitzar eixe deute, i això sense comptar el pagament d’interessos”.

Encara pel que fa a la dàrsena, Joan Ribó ha destacat el despropòsit que implica cedir a l’Autoritat Portuària una parcel·la de 15.500 metres quadrats situada al carrer Marco Sopeña. El PGOU de 1988 establia esta parcel·la com a GEL-4, destinada a Espai Lliure Esportiu, i ara el barri perd esta infraestructura per a passar a ser sòl d’ús terciari, amb possibilitat d’edificar fins a 7 altures. Tal i com ha dit Ribó, “el PGOU de 1988 establia uns usos esportius per a esta parcel·la, que la revisió actual del PGOU canvia per a combinar els usos esportius amb terciaris; però el Pla Especial debatut hui va encara més lluny i fa que tota la parcel·la siga destinada a usos terciaris. Novament, el barri del Canyamelar perd sòl d’ús veïnal per a fer una aposta per la construcció d’usos terciaris, és a dir, per a especular”.

D’altra banda, i davant la proposta que havia fet Compromís per a reduir la velocitat en el tram de la CV-500 des del final de l’autovia de doble carril fins a la rotonda d’El Saler, el portaveu Joan Ribó ha acceptat la proposta de l’equip de govern per fer un pla de mobilitat especial per al Parc Natural de l’Albufera, fent constar la urgència en la reducció de velocitat: “els veïns estan d’acord amb la proposta que presentem, fins i tot els alcaldes pedanis de la zona, incloent a l’alcalde pedani d’El Saler, Enrique Dasí (PP); sembla que només s’oposa alguna persona vinculada la conselleria d’Infraestructures que té interessos privats en la zona. Les demandes veïnals s’han d’atendre, i s’ha de fer ja”.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó demanant al govern que condone el deute de l’Ajuntament en el Consorci València 2007? Dóna-li al Play!