La regidora de Compromís, Consol Castillo, ha presentat un seguit de preguntes per al pròxim Ple de l’Ajuntament amb la intenció “que l’equip de govern intensifique les actuacions necessàries per atendre les persones que viuen al carrer, en especial amb l’activació i reforçament de l’anomenada Unitat Especial X-24, creada fa anys; una unitat policial que hauria d’estar perfectament coordinada amb el Servei d’Emergències Socials municipal, donada la gravetat de les situacions de les persones sense sostre”.

El Grup Municipal de Compromís demana l’activació i reforçament de la Unitat Especial X-24 de la Policia Local, encarregada de l’assistència a persones sense sostre i en especial vulnerabilitat, sobretot en estos moments, quan les temperatures han abaixat dràsticament. La Unitat Especial X-24 va ser creada l’any 1995, amb la missió de detectar aquelles persones que viuen al carrer i que necessiten d’una cobertura social i de l’administració per tal que puguen normalitzar la seua situació.

La regidora de Compromís, Consol Castillo, ha presentat un seguit de preguntes al Ple de l’Ajuntament amb la intenció “que l’equip de govern intensifique les actuacions necessàries d’unes persones que viuen en la marginalitat i que moltes vegades pateixen problemes físics i psicològics. Demanem que l’anomenada Unitat Especial X-24, creada fa anys, compte amb els recursos materials i humans necessaris per a detectar la major part possible d’estos casos. Més ara, enmig de l’operació fred, que coincideix amb l’arribada de treballadors per a la collita de taronja. Esta unitat policial hauria d’estar perfectament coordinada amb el Servei d’Emergències Socials municipal, donada la gravetat de les situacions personals”.

Entre els objectius d’esta unitat policial ha d’estar l’atenció ràpida i eficaç de les persones sense sostre, fent una tasca d’informació dels recursos que poden trobar a la seua disposició i que l’Ajuntament, en paraules de Castillo, “hauria de millorar per a evitar les penoses condicions de vida de les persones que no troben més opcions que dormir al carrer”.

Vols escoltar la regidora Consol Castillo demanant l’activació i reforçament de les unitats policials d’assistència a persones sense sostre? Dóna-li al Play!