Els vocals de Compromís en les Juntes de Districte demanen hui la retirada del PGOU

Els vocals de Compromís demanaran hui en totes les Juntes de Districte de València la retirada del Pla General d’Ordenació Urbana perquè no obeeix al creixement real de la ciutat, i contribueix a destruir l’horta.

Els vocals de les Juntes de Districte proposen que es pose en marxa un programa seriós d’ajuda al lloguer de vivendes, que evite els problemes als propietaris i ajude aquells que volen llogar, que es potencie les empreses locals amb un pla de rehabilitació, i es facilite al mateix temps la renovació energètica dels edificis.

Els vocals de Compromís demanaran hui en totes les Juntes de Districte de València la retirada del Pla General d’Ordenació Urbana perquè no obeeix al creixement real de la ciutat, i contribueix a destruir l’horta. Els vocals incideixen en les 400 hectàrees d’horta que es perdran amb una nova operació urbanística que “només busca alimentar l’especulació immobiliària amb arguments de creixement poblacional totalment falsos”, com ha recordat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó. Cal constatar que l’any 2009, la ciutat comptava amb 815.440 habitants, segons el padró municipal, mentre que al 2014 ha passat a tindre’n 787.188. De fet, València té a dia de hui pràcticament el mateix nombre d’habitants que el 1985 (787.287 persones).

Per contra, els vocals de la coalició en cada Junta explicaran que la millor alternativa per a fer créixer de manera sostenible la ciutat és rehabilitar les vivendes ja construïdes, i dur a terme un pla municipal que permeta dinamitzar el parc d’habitatges que estan buits, i que ascendeix a les 57.195 vivendes, segons l’Anuari municipal. De fet, tal i com explica Ribó, “en la situació de crisi econòmica que vivim, l’aposta per la rehabilitació seria un revulsiu que ajudara a dinamitzar el mercat de treball. La majoria de veïns d’esta ciutat no està pensant ara mateix en comprar pisos; en tot cas, caldria potenciar-ne el lloguer. A no ser, tal i com fa l’alcaldessa Rita Barberà, que es vulga afavorir l’especulació urbanística del sòl”.

Per tot això, els vocals de les Juntes de Districte, alhora que denuncien com l’Ajuntament no té cap política seriosa de rehabilitació (com recomana fins i tot la Llei de renovació i rehabilitació del ministeri), proposen que es pose en marxa un programa seriós d’ajuda al lloguer de vivendes, que evite els problemes als propietaris i ajude aquells que volen llogar, que es potencie les empreses locals amb un pla de rehabilitació, i es facilite al mateix temps la renovació energètica dels edificis.

Vols escoltar Joan Ribó valorant el PGOU i l’acció dels vocals de la Junta de Districte? Dóna-li al Play!

Vols llegir la moció que presentaran els vocals de cada Junta de Districte? Ací tens l’exemple de Russafa.

Arxivat en: Joan Ribó, Juntes de districte, Participació ciutadana, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *