(Imatge de Levante-EMV)

El Grup Municipal Compromís exigeix la revisió de tots els trams de muralla àrab, estiguen en terrenys públics o privats, així com un pla de millora i conservació real i immediat, que evite l’actual destrucció del patrimoni. Una urgència que es fa més evident després dels nous despreniments d’un tram de mur, en esta ocasió al carrer de les Salines.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano ha recordat la incompetència de l’Ajuntament, que va perdre l’oportunitat de rebre unes ajudes de la Generalitat dins de l’anomenat Pla Confiança: “amb una bona planificació i exposició de l’ús d’eixes ajudes, s’haguera pogut facilitar la recuperació de la muralla àrab. Però sembla que l’equip de govern ja no és capaç ni tan sols d’aclarir-se amb altres administracions governades pel seu mateix partit”.

 El Grup Municipal Compromís exigeix la revisió de tots els trams de muralla àrab, estiguen en terrenys públics o privats, així com un pla de millora i conservació real i immediat, que evite l’actual destrucció del patrimoni. La regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha lamentat els nous despreniments d’un tram de la muralla àrab, en esta ocasió al carrer de les Salines: “a banda de l’erosió provocada pel pas del temps, la brutícia, els efectes de la contaminació i la falta de conservació propicien que fins i tot cresquen sobre la muralla arbustos, com en el cas del tram afectat: és intolerable la desídia que es té sobre el patrimoni dels valencians, i no entenem com el consistori és incapaç d’atendre les queixes dels veïns, que amb anterioritat ja havien alertat de la perillositat de possibles despreniments en el punt on, finalment, han tingut lloc”.

Soriano, a més, ha recordat la incompetència de l’Ajuntament, que va perdre l’oportunitat de rebre unes ajudes de la Generalitat dins de l’anomenat Pla Confiança per falta de planificació. Per a l’execució número 10 del PEPRI de l’entorn de la muralla àrab, el que afecta l’illa de cases limitada pels carrers de Baix, les Salines i Portal de la Valldigna, el consistori va demanar a la Conselleria d’Hisenda una dotació que va ser denegada perquè es destinava més diners a expropiació que a obra. Tal i com afirma la regidora de Compromís, “amb una bona planificació i exposició de l’ús d’eixes ajudes, s’haguera pogut facilitar la recuperació de la muralla àrab. Però sembla que l’equip de govern ja no és capaç ni tan sols d’aclarir-se amb altres administracions governades pel seu mateix partit”.

Vols escoltar la regidora Pilar Soriano exigint la revisió de tots els trams de muralla àrab i un pla real de conservació? Dóna-li al Play!