El Grup Municipal Compromís ha demanat al govern municipal que tinga cura de les muralletes del Jardí del Túria, un patrimoni del segle XVI que en alguns trams es troba completament descuidat. La regidora Pilar Soriano ha denunciat “el desplaçament d’alguns d’estos elements, una obra emblemàtica de l’enginyeria hidràulica medieval de la ciutat”.

El Grup Municipal Compromís ha demanat al govern municipal que tinga cura de les muralletes del Jardí del Túria, un patrimoni del segle XVI que en alguns trams es troba completament descuidat. La regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha aportat com a exemple un dels carreus que hi ha en la rampa d’accés al riu, just al costat del pont de Sant Josep. En este cas concret, la regidora demana que es recol·loque i se segelle adequadament el carreu desplaçat, però més enllà d’això “demanem que es faça una revisió tècnica de les muralletes que hi ha al llarg del riu per tal de detectar problemes similars i actuar ràpidament en la seua reparació. Es tracta d’una obra emblemàtica de l’enginyeria hidràulica medieval de la ciutat i, com a tal, un patrimoni de primer ordre a tindre en compte. Per això el govern municipal hauria d’estar atent a la seua conservació, com a patrimoni”.

Les muralletes del riu són una construcció en pedra d’aproximadament set quilòmetres de longitud en la seua part més llarga, (a la marge dreta del riu). La seua finalitat era canalitzar el riu i protegir d’inundacions i riuades la ciutat i els ravals o barris propers al llit del Túria. La Junta de la Fàbrica va ser l’encarregada d’abordar les noves obres, que es van acabar en el segle XVI i que tenien l’antecedent d’altres de menor transcendència realitzades en l’Edat Mitjana per la Fàbrica Vella de Murs Valls.

Vols sentir la regidora Pilar Soriano demanant una revisió de les muralletes del riu davant les deficiències de conservació? Dóna-li al Play!