El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha votat hui en contra de l’aprovació provisional del Pla General d’Ordenació Urbana en la Comissió d’Urbanisme i ha avançat que “treballarem incansablement per paralitzar-lo”. Ha denunciat que “l’al·lèrgia del PP a la participació ciutadana arriba fins a tal punt, que s’espera al període de vacances per a fer l’exposició pública d’un dels assumptes més importants per al present i el futur de la ciutat”.

Ribó ha denunciat la inviabilitat d’este Pla General, que contempla un creixement de 17.000 vivendes “a costa de l’horta, que hauria d’estar protegida, i que el PP pretén de nou mossegar. Barberà tira mà de l’especulació immobiliària per fer créixer València de manera artificial, quan hi ha vora 65.000 vivendes buides ja construïdes en el terme municipal”.

Compromís ha votat hui en contra de l’aprovació provisional del Pla General d’Ordenació Urbana en la Comissió d’Urbanisme, i ha avançat que treballarà incansablement per paralitzar-lo. El portaveu de Compromís, Joan Ribó, s’ha mostrat contrari al fons del Pla i a la forma com es pretén tramitar: “l’al·lèrgia del PP a la participació ciutadana arriba fins a tal punt, que s’espera al període de vacances per a fer l’exposició pública d’un dels assumptes més importants per al present i el futur de la ciutat, com és l’ordenació del territori. Ja hem assistit a esta manera d’actuar amb el Pla del Cabanyal; la història es repeteix, ara amb la intenció d’aprovar sense cap diàleg un Pla que hipotecarà València”. Si la majoria del PP aconsegueix aprovar la tramitació del PGOU en el pròxim Ple del 26 de desembre, l’exposició pública del Pla General tindrà lloc durant les vacances de Nadal, segons Ribó “la manera perfecta perquè molt poca gent tinga accés”.

El portaveu de Compromís ha recordat a la Comissió d’Urbanisme la inviabilitat d’este Pla General d’Ordenació Urbana, que contempla un creixement de 17.000 vivendes “a costa de l’horta, que hauria d’estar protegida, i que el PP pretén de nou mossegar. El PP tira mà de l’especulació immobiliària per fer créixer València de manera artificial, quan tenim calculades vora 65.000 vivendes buides ja construïdes en el terme municipal, dins de la pròpia ciutat”. Des de l’any 2009 fins al 2013 la ciutat de València ha perdut més de 21.200 habitants, amb la qual cosa, per a Joan Ribó, “no té cap sentit que es faça una previsió de creixement de població; més bé hauríem de dir que el PP té una previsió per fer créixer l’especulació urbanística. Només cal recordar que hi ha 38.000 vivendes pendents de construir de l’anterior PGOU. Per tot això treballarem per paralitzar este Pla General”.

Joan Ribó ha conclòs que “amb la presentació d’este Pla General, a estes altures de la legislatura, l’alcaldessa Barberá només ha volgut fer un colp d’efecte: tracta de lligar de mans i peus l’actuació del pròxim govern municipal, sabent com sap, que ella no tornarà a ser alcaldessa, perquè la ciutadania ja ha dit prou a les polítiques megalòmanes, balafiadores i depredadores del PP”.