Un any abans de l’entrada de Compromís a l’Ajuntament, els recanvis de plantes al Pont de les Flors costaven 90.000€; amb les denúncies de Compromís el cost s’ha rebaixat més de quatre vegades, fins als 18.000€. La regidora Pilar Soriano reclama que “ara només cal que es descentralitze més la reposició de plantes de Pasqua per tota la ciutat. El centre ha d’estar molt ben cuidat, però també la resta de barris, que necessiten una revitalització del comerç local”. Per això proposa que en el Pont de les Flors només es reposen les plantes de les capçaleres, i la resta es distribuïsca millor per tota la ciutat.

 El Grup Municipal Compromís ha aconseguit amb la seua pressió abaixar més de quatre vegades el cost de la reposició de plantes al Pont de les Flors. Segons ha dit la regidora de Compromís, Pilar Soriano, “la nostra constància ha propiciat incorporar una major racionalitat a la partida destinada a esta infraestructura, des dels 90.000€ que costava el 2010, un any abans que Compromís estiguera en l’Ajuntament, fins ara, que en costa 18.000. Esta reducció pressupostària ens satisfà, i més encara en temps de crisi, quan els valencians hem hagut de suportar injustes retallades en serveis socials. Però nosaltres encara faríem més: hem proposat que només es canvien els encapçalaments del Pont de les Flors, de manera que les plantes de Pasqua que es destinen al tram central puguen servir per ornamentar la resta de la ciutat, que també mereix gaudir d’una decoració nadalenca que revitalitza el comerç local”.

En este sentit, Pilar Soriano ha lamentat que la decoració amb plantes de Pasqua se centre actualment en el Pont de les Flors i el carrer la Pau, perquè, “tot i que l’Ajuntament trau pit de col·locar flors de Pasqua en altres 150 punts de la ciutat, el ben cert és que hi ha molts llocs emblemàtics dels barris que no compten amb esta ornamentació. Ho pot comprovar qualsevol persona que es passege estos dies per diferents punts de la ciutat. Entenem que el centre mereix una atenció especial per la seua capacitat d’atracció, però també ho necessiten la resta de barris”.

Vols escoltar la regidora Pilar Soriano donant alternatives per a la despesa al Pont de les Flors? Dóna-li al Play!