Compromís exigeix que les ajudes a estudiants que fan pràctiques formatives siguen igualitàries i no discriminen aquells alumnes d’universitats amb un major nombre d’estudiantat.

La regidora de Compromís, Consol Castillo, denuncia com a exemple com “es concedeix el mateix ajut de 45.000€ a la Universitat de València, amb més de 50.000 alumnes, i a la Universitat Europea, que en té un miler. Òbviament, els estudiants d’universitats amb més alumnat es veuen perjudicats. Apostem per un sistema en què l’Ajuntament atorgue les ajudes directament als universitaris, de manera que no s’acabe excloent aquells que per estudiar en una universitat amb un alt nombre d’alumnat ho tindran més difícil”.

 

 El Grup Municipal Compromís exigeix que les ajudes que l’Ajuntament de València concedeix als estudiants que fan pràctiques en empreses siguen igualitàries, i no com ha fet l’equip de govern en l’última convocatòria, en què s’ha donat 45.000€ tant a universitats amb un gran nombre d’alumnat, com a universitats amb poc estudiantat. La regidora Consol Castillo, posa com a exemple els casos tan dispars com la Universitat de València o la Politècnica, i la Universitat Europea: “es concedeix el mateix ajut de 45.000€ a la Universitat de València, amb més de 50.000 alumnes, i a la Universitat Europea, que en té un miler. Òbviament, els estudiants d’universitats amb més alumnat es veuen perjudicats, perquè han de competir molt més entre ells per a aconseguir la beca de l’Ajuntament”.

En el marc del programa de beques per a universitaris que fan pràctiques en empresa, l’Ajuntament ha atorgat enguany, per primera vegada, 45.000€ a la Universitat de València, a la Universitat Politècnica de València, a la Cardenal Herrera-CEU, a la Universitat Catòlica de València, i a la Universitat Europea. D’esta manera, amb una ajuda igual, els estudiants d’aquelles institucions amb major nombre d’alumnat acaben tenint menys opcions per a gaudir de l’ajut municipal.

Front a este greuge comparatiu, la regidora Consol Castillo aposta “per un sistema en què l’Ajuntament atorgue les ajudes directament als universitaris, de manera que no s’acabe excloent aquells que per estudiar en una universitat amb un alt nombre d’alumnat ho tindran més difícil per accedir a les bonificacions, com ocorre injustament en l’actualitat”. Este sistema de repartiment d’ajudes facilitaria que tots els estudiants preparats per a realitzar pràctiques formatives en empreses gaudiren d’una igualtat d’oportunitats real per a accedir al fons econòmic que enguany ha aportat el consistori.

Vols escoltar la regidora Consol Castillo defensant ajudes igualitàries per als universitaris? Dóna-li al Play!