El Grup Municipal Compromís presenta una moció a la Comissió d’Urbanisme exigint un acord entre Ajuntament i Generalitat perquè el ciutadans puguen accedir al transport públic metropolità amb una sola targeta, com ocorre des de fa dècades en moltes altres ciutats.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, denuncia que “és insostenible l’enfrontament entre l’alcaldessa Rita Barberà i la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, perquè novament perjudica la ciutadania, en esta ocasió impedint l’existència d’una sola targeta intermodal que incloga tots els transports públics metropolitans”.

 

El Grup Municipal Compromís ha presentat una moció a la Comissió d’Urbanisme exigint a l’equip de govern de l’Ajuntament i a la Generalitat que es posen d’acord i posen en marxa una única targeta amb què la ciutadania puga accedir a tots els transports públics, siga quina siga l’administració titular. El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha lamentat que “València estiga novament a la cua respecte d’altres ciutats, que des de fa dècades compten amb una única targeta que inclou la possibilitat d’accedir a qualsevol mitjà de transport públic. Qualsevol pla de mobilitat té com una de les primeres propostes, disposar d’una targeta que servisca per  a tot el transport públic de la zona. És una eina bàsica per a facilitar i impulsar l’accés i el creixement del transport públic. Paradoxalment, València el té aprovat, però no l’ha posat mai en marxa. Nosaltres volem el mateix per als valencians”.

Ribó ha denunciat que “és insostenible l’enfrontament entre l’alcaldessa Rita Barberà i la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig; un conflicte obert que es trasllada a qualsevol àmbit, des de l’aparcament de la plaça de Bruges fins a la gestió del transport metropolità, i que només té un perjudicat: el ciutadà, a qui se li nega la possibilitat d’accedir a una sola targeta intermodal que incloga tots els transports públics que es poden agafar en la ciutat i la seua àrea metropolitana. No deu ser tan difícil d’aconseguir, quan fa dècades que altres ciutats ho han posat en funcionament”.

De fet, la falta d’un organisme que coordine els transports metropolitans ha provocat que València no gaudisca del contracte-programa amb què el govern central finança els sistemes de mobilitat urbana, com el de Madrid i Barcelona. “La incapacitat d’acord del PP ens ha fet perdre des de fa 12 anys més de 400 milions d’euros en finançament estatal si ens comparem amb estes altres ciutats”, ha insistit Ribó.

Des de Compromís s’aposta per un model de mobilitat urbana que facilite a la ciutadania els seus trasllats, front a l’actual sistema de transport públic que amb tant d’entrebanc no fa més que provocar la pèrdua de viatgers per a l’EMT i FGV des del 2007. El model de Compromís, ha conclòs Joan Ribó, “és el de la inclusivitat i la simplificació; una única targeta de transport on s’incloguen tots els mitjans que arriben a la ciutat, siga quina siga l’administració responsable: els autobusos de l’EMT, el metro i tramvia de FGV, el MetroBus, el bus Orbital i els trens de RENFE. Perquè la pacificació del trànsit amb vehicles particulars no serà possible si no hi ha una estratègia per a millorar l’eficàcia del transport públic, amb més mitjans i més freqüència de pas”.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó defensant una targeta única per a tots els transports públics? Dóna-li al Play!