El portaveu de Compromís, Joan Ribó, lamenta que la imatge de la ciutat de València es veja de nou embrutada per un presumpte cas de corrupció, en este cas arran de la imputació de Rafael Aznar per prevaricació i malversació de fons públics en la seua gestió com a president de l’Autoritat Portuària: “la gestió del Port ha sigut molt agressiva i sempre d’esquenes a la ciutat, i l’incompliment del Pacte de 1986, la ZAL, la regressió de les platges del Sud o el tancament de l’eixida del Túria en són exemples clars”.

Ribó denuncia que “Rita Barberà no ha defensat els interessos de la ciutat, quan la seua obligació era fer-ho en tant que forma part tant del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València com  del patronat de la Fundació Valenciaport”.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, exigeix responsabilitats polítiques a Rita Barberà pel seu suport incondicional a Rafael Aznar i per la seua falta de defensa dels interessos de la ciutat: “l’alcaldessa no ha defensat València front al port, a pesar que és membre del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València, raó per la qual cobra dietes per cada assistència als consells, i a més forma part del patronat de la Fundació Valencia-port, dos institucions ara mateix investigades per la justícia. ”.

La gestió de Rafael Aznar al front del Port de València ha estat protagonitzada per un increment ingent del deute des dels 48 milions de 2004  fins als 592 milions d’euros de 2013; per a Ribó, “una gestió financera insostenible i només comparable a la d’altres institucions governades pel PP. A més cal destacar la contractació d’empreses vinculades als seus familiars directes, les despeses desgavellades en la Fórmula 1, la compra d’un iot amb diners públics o la creació d’una fundació per esquivar la Llei de Contractes del Sector Públic. Un comportament certament intolerable”.

D’altra banda, recorda el portaveu de Compromís, “la gestió del Port ha sigut molt agressiva i sempre d’esquenes a la ciutat de València. Hi ha molts exemples que ho confirmen, com ara el flagrant incompliment dels acords de 1986 de compensació al barri de Natzaret; les obres de la ZAL que van destruir l’horta de La Punta i molts anys després continuen sense utilitzar-se; les ampliacions del Port, algunes d’elles sense cap ús, que han suposat la regressió de les platges del Sud i l’acumulació d’arena en les platges de Cabanyal i la Malva-rosa; tancar l’eixida del riu Túria a la mar amb una rotonda sense cap criteri hidràulic i urbanístic, i un llarg etcètera. Unes agressions contra les quals Barberà mai ha defensat València, deixant de banda la seua obligació”.

En definitiva, diu Ribó: “Rafael Aznar és un dels grans responsables, junt a Rita Barberà, de les megalomanies que ha patit esta ciutat com per exemple l’ampliació desmesurada i sense criteri econòmic del port o el circuit de la Fórmula 1. La seua imputació obliga el Consell a destituir-lo de forma immediata si vol ser coherent amb els suposats criteris anticorrupció que predica, i alhora exigim que el pròxim nomenament siga el d’una persona amb criteris econòmics sostenibles i que respecte la ciutat i especialment els seus barris marítims”.

Vols escoltar Joan Ribó demanant responsabilitats polítiques a Barberà després de la imputació de Rafael Aznar? Dóna-li al Play!