El Grup Municipal Compromís ha aconseguit després de dos mocions que la Plataforma d’Administració Electrònica (PIAE) també estiga en valencià; serà a partir del gener, segons ha confirmat l’equip de govern. Fins ara, esta eina dels treballadors del consistori només estava en castellà.

La regidora de Compromís Pilar Soriano s’ha felicitat perquè “hem aconseguit un altre pas més perquè l’Ajuntament tracte de manera igualitària a tots els ciutadans, independentment de la seua llengua, però és intolerable que els valencianoparlants sempre hagen d’estar a la cua i haver d’esperar mesos per a accedir a l’Administració en valencià. Això té un nom clar: discriminació”.

 

 El Grup Municipal Compromís ha aconseguit que la Plataforma d’Administració Electrònica (PIAE) estiga també en valencià. És el compromís que ha adquirit la regidora Beatriz Simón (PP) després de les dos mocions presentades per l’edil de Compromís, Pilar Soriano. Segons ha confirmat Simón, serà a partir de gener quan l’administració de l’Ajuntament estiga també en valencià, una vegada s’hagen introduït les dades relatives als pressupostos municipals.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, s’ha felicitat perquè “hem aconseguit un altre pas més perquè l’Ajuntament tracte de manera igualitària a tots els ciutadans, independentment de la seua llengua, i no com fins ara, que s’ha estat discriminant els valencianoparlants, en este cas els propis treballadors del consistori. És intolerable que els valencianoparlants sempre hagen d’estar a la cua, havent d’esperar mesos per a poder accedir a l’Administració en la seua pròpia llengua. Això té un nom clar: discriminació”.

L’Ajuntament vulnera constantment el seu propi Reglament d’ús i normalització del valencià, i també l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, cada vegada que impedeix als valencianoparlants fer qualsevol tràmit en la seua llengua. Li interessa tan poc el valencià, afegeix Soriano, que “des de fa anys tenen dos places de tècnics lingüístics per cobrir. Ens diuen que els costa molt traduir una web al valencià, i nosaltres tenim clar que és qüestió de voluntat política: ja va passar amb l’aplicació mòbil d’atenció al ciutadà, que estava només en castellà, i ara torna a passar amb esta eina informàtica. Costa molt adquirir drets, també lingüístics, i al PP li costa molt poc llevar-nos-els”.

Vols escoltar la regidora Pilar Soriano demanant que el PIAE estiga en valencià? Dóna-li al Play!

Vols llegir l’última moció de Compromís (octubre 2014) demanant que el PIAE estiga en valencià? Ací pots fer-ho.

Vols llegir la pregunta i resposta del mes d’abril sobre el PIAE només en castellà? Ací pots fer-ho.