El portaveu de Compromís, Joan Ribó, estima imprescindible que el vicealcalde Alfonso Grau deixe les seues responsabilitats a l’Ajuntament després que l’Audiència Provincial de Palma haja decidit imputar-lo per la seua relació amb la Fundació Nóos i la seua intervenció directa en la injecció de diners de manera suposadament fraudulenta per a la celebració del Valencia Summit.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, demana la dimissió immediata del vicealcalde Alfonso Grau o el seu cessament, en aplicació de les suposades “línies roges” contra la corrupció del president de la Generalitat, Alberto Fabra. El portaveu de Compromís, Joan Ribó, demana que Grau s’aparte de l’Ajuntament “per a no embrutar-lo encara més amb els seus draps bruts. Des de la Fundació València Turisme Convention Bureau (FVTCB), Alfonso Grau va ser l’impulsor de l’entrada de Nóos i d’Iñaki Urdangarín a la ciutat. Ell tenia el control de la concertació i la quantitat dels contractes que s’havien de signar, sempre en connivència amb l’alcaldessa Rita Barberà. Grau no només no va impedir els negocis obscurs d’Urdangarín sinó que els va consentir i impulsar com a president del patronat de la FVTCB, vicealcalde de l’Ajuntament i regidor de Turisme”.

Tal i com el jutge reconeix  en el seu auto, les maniobres per la realització del València Summit eren conegudes per les altes instàncies de la Generalitat i per la mateixa alcaldessa. Dos institucions, Generalitat i Ajuntament, que eren favorables a la concertació amb l’Institut Nóos per la seua relació amb la Casa Reial. I així va ser com va actuar Grau, com ha explicat Ribó: “no es van seguir les regles d’adjudicació pública en el conveni amb Nóos, ni tampoc amb el cànon. I això sense que s’haguera explicitat en què consistia la col·laboració amb Urdangarín i encobrint una subvenció nominativa”.

I és que l’auto de l’Audiència de Palma és ben clar quan afirma que la FTVCB “es refugiava en la seua naturalesa jurídica privada, a pesar que en realitat era d’interés públic, per a burlar les normes de contractació”. Unes afirmacions que, per a Joan Ribó, “no poden portar a cap altre camí, que a la dimissió o cessament d’Alfonso Grau”.

Vols escoltar Joan Ribó demanant la dimissió d’Alfonso Grau? Dóna-li al Play!