A mig any de les eleccions i després de diversos Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), les empreses concessionàries han començat una campanya de neteja intensiva, que han comunicat verbalment als treballadors.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, denuncia com “l’equip de govern pretén fer-se un rentat d’imatge després d’anys en què els veïns han patit la brutícia dels carrers. La reducció i posterior congelació del pressupost de neteja ha comportat l’acomiadament temporal de treballadors i, conseqüentment, l’empitjorament de les condicions de salubritat dels nostres barris. Almenys d’aquells carrers on no viuen els regidors del PP”. Soriano presentarà una pregunta sobre este assumpte al pròxim Ple.

El Grup Municipal Compromís ha tingut coneixement del pla de neteja intensiva que l’Ajuntament ha encomanat a les contractes de neteja de la ciutat. Crida molt l’atenció que este pla s’haja comunicat únicament de manera verbal als treballadors, i que s’encete just a mig any de les eleccions quan, segons recorda la regidora Pilar Soriano, “els veïns de la ciutat han hagut de patir durant anys el progressiu empitjorament de les condicions de salubritat: carrers amb deixalles i brutícia, restes orgàniques i excrements que no s’han netejat durant dies i dies. I no per falta de voluntat dels treballadors, sinó perquè el volum d’operaris s’ha vist greument reduït després dels dràstics Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Ens preguntem d’on ixen ara els diners per a recuperar treballadors de l’ERTO, i per què no s’ha fet abans, si els pressupostos municipals no han sigut modificats. Està clar que l’equip de govern juga brut, i fa electoralisme també amb la neteja de la ciutat”. Soriano en farà una pregunta al respecte en el pròxim Ple de l’Ajuntament.

Enguany els treballadors de FCC, encarregada de la neteja de la zona Nord de la ciutat, continuen amb un ERTO de 37 dies, però situacions similars han patit els operaris de SAV, que actua sobre la zona Sud. El volum de treball per als operaris s’ha incrementat en gran mesura, de manera que han passat d’haver d’agranar una mitjana de 3 kilòmetres per treballador i dia, a 7 ó 8 kilòmetres en cada jornada. Tenint en compte el descens del nombre de treballadors en estes empreses a causa dels ERTO, i que no s’estan cobrint les baixes, els operaris han arribat a un estat límit de pressió per part de les empreses i del propi Ajuntament. No debades, les baixes s’han multiplicat en els últims mesos.

Davant d’esta situació, Soriano conclou: “I ara el PP vol reconduir el seu desgavell de política de neteja amb una mesura purament electoralista; s’han introduït plans de treball calendaritzats, recuperant treballadors acomiadats per a estos mesos que queden de legislatura. El PP veu perduts els pròxims comicis, i vol fer ara el que no ha fet durant els últims 3 anys i mig. Però els veïns ja han comprovat als seus propis carrers l’estat de brutícia al que s’ha arribat; almenys en aquelles zones on no viuen regidors del PP”.

Vols escoltar la regidora Pilar Soriano denunciant la campanya de neteja electoralista de Barberà? Dóna-li al Play!