El portaveu de Compromís, Joan Ribó, presenta dos mocions per a avançar en un millor ús dels espais públics, on persones i tot tipus de vehicles puguen conviure.

Ribó denuncia la incapacitat de l’Ajuntament per a ordenar l’aparcament de les motos, així com la falta de previsió en les obres de Russafa, on no s’han previst zones de càrrega i descàrrega.

Compromís ha presentat dos mocions per a debatre en la pròxima Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament, vist que, segons denuncia el portaveu Joan Ribó, “l’equip de govern de l’alcaldessa Barberà ha convertit en un caos l’aparcament en la ciutat, amb casos com l’aparcament massiu de motos en les voreres, o la falta de zones de càrrega i descàrrega al barri de Russafa, després d’unes obres inacabades que ja duren 6 anys i que, en el pressupost inicial, estaven consignades per 23 milions d’euros”.

IMG_2974 Així, d’una banda, Joan Ribó ha presentat una moció “perquè les voreres tornen a ser dels vianants i no estiguen completament envaïdes per motos, com ens han fet arribar molts veïns de la ciutat, i com mostrem amb tot un seguit d’imatges que així ho confirmen. L’ajuntament no compleix la seua pròpia normativa, que preveu els llocs específics d’aparcament de motos tant en l’ordenança d’Ocupació del Domini Públic, com en la referida a la Circulació (article 60), com en el Pla de Mobilitat. Contra estes normatives veiem cada matí voreres atapeïdes de motos, com la de l’Estació del Nord, per on han de travessar cada dia milers de persones”.

Front a esta situació, Ribó proposa campanyes de conscienciació entre els usuaris de motos, crear més places d’aparcament per a estos vehicles allà on es constate la seua necessitat i, si és possible, a la vora dels passos de vianants per a facilitar la visibilitat dels cotxes.

D’altra banda, Ribó ha presentat una segona moció a la mateixa Comissió per a solucionar la falta d’espais de càrrega i descàrrega al barri de Russafa. Tal i com ha dit Ribó, “és incomprensible que, després de 6 anys d’unes obres inacabades, i després d’haver desembutxacat més de 23 milions d’euros segons els pressupostos inicials, el barri de Russafa no tinga unes zones habilitades per a la càrrega i descàrrega. La falta de previsió de l’equip de govern ens deixa atònits. Els furgons que han d’abastir els comerços es veuen obligats a apacar en voreres, en el carril bici i, en general, allà on poden, tal i com demostren les imatges que presentem i els testimonis dels veïns que ens ho han denunciat”.

Per això, Compromís demana que es faça, primer de res, un estudi de les necessitats de places d’aparcament a Russafa per als repartidors; que s’estudie la racionalització dels horaris de repartiment en funció de les places d’aparcament, i que s’incrementen les eixes places de càrrega i descàrrega.

Vols escoltar a Joan Ribó defensant la convivència entre vehicles i vianants, i demanant una millor gestió de la regulació d’aparcament? Dóna-li al Play!

Vols llegir les mocions que ha presentat Joan Ribó? Ací tens la relativa a les motos, i ací la de càrrega i descàrrega.