El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, presenta 211 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a pal·liar la discriminació als valencians, 18 d’elles referides al cap i casal. En total, es demanen 168 milions d’euros per a millores en la ciutat de València.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, lamenta que “Rita Barberà ja no demane al seu partit, el PP, el que reclamava en temps de Zapatero, a pesar que continuem discriminats pel govern central, ara en mans del PP”.

 

Compromís ha presentat 18 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a millores en la ciutat de València. En total suposen un total de 168.400.000 d’euros. El gruix d’estes peticions l’han explicat este matí el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i el portaveu a l’Ajuntament de València, Joan Ribó. Baldoví han qualificat “d’insult als valencians els comptes de l’Estat, que tornen a discriminar-nos; per això ens hem de plantar d’una vegada per totes. No entenem el silenci còmplice de Rita Barberà en este assumpte, quan hauria de ser la primera interessada a millorar les dotacions pressupostàries per a la ciutat que governa”.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Joan Ribó, ha lamentat que “Rita Barberà ja no demane al seu partit, el PP, el que reclamava en temps de Zapatero, a pesar que continuem discriminats pel govern central, ara en mans del PP”. De fet, Ribó es pregunta què s’ha fet del Parc Central que durant dècades ha venut Barberà sense cap resultat. Els 168 milions d’euros més que reclama Compromís per a València s’haurien d’invertir “en infraestructures com el contracte-programa per al transport metropolità, del que ja gaudeixen Madrid i Barcelona, i que permetria continuar les obres de la línia T2 del metro (65 milions); l’obertura del riu Túria fins al mar, per a evitar la perillositat que actualment té el nou llit per a barris com Natzaret (36 milions); una inversió de 23 milions que contrarreste el deute del Consorci València 2007, que continua augmentant; les primeres inversions del túnel passant (15 milions); la rehabilitació del barri del Cabanyal sense destruir-lo (5 milions); o el projecte d’accés al Port de València amb ferrocarril d’ample europeu (1 milió), entre altres”.

Els projectes culturals i d’investigació de la ciutat de València també han estat bandejats pel govern central en els seus Pressupostos Generals. Per això Compromís reclama una millora de dotacions “en el Palau de les Arts (5 milions), el Centre d’Investigacions Príncep Felip (4’5 milions), l’IVAM (1’5 milions), l’ampliació del Museu de la Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí (4 milions), i la millora en l’entorn del Museu de Belles Arts Sant Pius Vé (2’5 milions). Finalment, també es demanen sengles dotacions d’1 milió d’euros cadascuna per a la regeneració de les platges del nord de la ciutat i la protecció de l’Albufera, i sengles partides més de 650.000 euros per als accessos de les platges del sud de la ciutat i la protecció de la costa valenciana.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó defensant l’ampliació dels PGE en 168 milions d’euros per a València? Dóna-li al Play!