Compromís rebutja l’atac a l’Associació de Veïns de Benicalap: front a l’alarma social, l’Ajuntament ha de donar informació

La regidora Consol Castillo ha mostrat hui el rebuig de tot el Grup Municipal de Compromís davant el nou atac que ha patit l’Associació de Veïns de Benicalap-Entrecamins.

Castillo veu injustificable l’agressió,  i alhora reclama a l’Ajuntament que informe a la població del barri sobre quins seran els usos del centre de Casa Caritat que s’hi instal·larà, per tal de calmar l’alarma social creada.

La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha mostrat hui el seu ferm rebuig a l’atac que ha patit esta passada nit la seu de l’Associació de Veïns de Benicalap-Entrecamins: “és del tot injustificable l’agressió que ha patit esta seu, amb pintades de caràcter ultra, així com l’assetjament que està patint el president d’esta entitat”. La regidora exigeix a l’Ajuntament que acabe d’una volta per totes amb esta situació, perquè la solució està a les seues mans: “l’alarma social creada al barri per la construcció del nou centre de Casa Caritat només se solucionarà quan l’Ajuntament informe els veïns de quins seran els usos que tindrà esta instal·lació. Informar no és només fer una exposició pública d’un projecte: és acostar-se al barri, explicar, raonar i dialogar amb els veïns i veïnes”.

La regidora de Compromís ha sigut l’única representant municipal de l’Ajuntament que fins ara s’ha reunit tant amb l’Associació de veïns, com amb la plataforma contrària a la construcció del centre. Per això és coneixedora dels temors d’una part de la població del barri de Benicalap: “en la situació d’emergència social que patim hui dia, és encomiable la tasca que fa Casa Caritat; Benicalap és un barri solidari, però eixa solidaritat s’ha d’estendre a la resta de la ciutat, i compensar l’existència de centres d’assistència social amb infraestructures que facen atractiva la zona, i que el mateix barri de Benicalap fa temps que reclama: la reconversió de l’antic hospital La Fe, la dinamització dels comerços, greument afectats pel trasllat del centre sanitari, l’acabament del camp de futbol, la necessària millora del transport públic…”

De fet, com recorda Consol Castillo: “des de Compromís, tenim ben clar que l’equip municipal hauria de ser el principal interessat en desplegar unes polítiques que aposten per la justícia social, i no deixar-ho en mans d’iniciatives elogiables com la de Casa Caritat, però que necessiten el suport de l’administració”.

Arxivat en: Consol Castillo, Juntes de districte, Llibertat i igualtat, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *