Este matí s’ha celebrat el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, en què el portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha incidit en l’abandó econòmic, cultural, d’infraestructures i de neteja de la ciutat. Uns aspectes que ha detallat, i en els quals s’aplicarà el nou equip de govern a partir de maig del 2015. Mentrestant, l’únic que li cal a València li ho ha dit este matí Ribó a l’alcaldessa: “Vaja-se’n, senyora Barberà!“.

 El Debat s’ha convocat per primera vegada en vint anys a petició de la pròpia alcaldia. Segons Joan Ribó, “una mostra més de l’estat de nerviosisme de l’alcaldessa davant les enquestes que pronostiquen el seu estrepitós fracàs electoral”. Una vegada més, Barberà no ha participat del debat que ella mateixa convocava.

Este matí s’ha celebrat el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, una cita convocada per primera vegada en 20 anys per la mateixa alcaldia. No obstant això, no ha sigut l’alcaldessa Rita Barberà qui ha defensat la seua pròpia gestió, sinó que ho ha fet un altre regidor. Per al portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, “és una mostra més de l’estat de nerviosisme de l’alcaldessa davant les enquestes que pronostiquen el seu estrepitós fracàs electoral”.

ribóDes de Compromís, s’ha fet un repàs a l’estat d’abandó en què es troba la ciutat. Com ha dit Ribó, esta és la legislatura del pagament de deutes, amb “una política on s’ha pensat més en satisfer els interessos i els negocis de la gran banca que en resoldre els problemes de les persones”, i on el principal problema és el malbaratament de l’actual equip de govern. Així, el portaveu de Compromís ha detallat les multimilionàries –i innecessàries- obres en la dàrsena per la Copa Amèrica, el malbaratament en la visita del Papa, en la Fira de Mostres, continuant els enderrocs del Cabanyal, o amb la Fórmula 1 i els viatges de l’alcaldessa a Londres per a reunir-se amb Ecclestone, “uns viatges pels quals hauria de tornar els diners, senyora Barberà” ha llançat Joan Ribó a l’alcaldessa.

El malbaratament dels diners públics, ha denunciat el portaveu de Compromís, ha tingut com a conseqüència més immediata la falta d’inversió a la ciutat, que s’ha agreujat amb la nul·la capacitat de l’alcaldia per a reclamar un finançament just en els Pressupostos Generals de l’Estat. L’alcaldessa, ha afirmat Ribó, “és molt lliure d’entrevistar-se amb el senyor Rajoy. Però podia haver dedicat una part del temps a millorar la situació de les inversions estatals en València”.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó,  en el ple de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu d'El País.
El portaveu de Compromís, Joan Ribó, en el ple de l’Ajuntament, en una imatge d’arxiu d’El País.

Ribó ha insistit que el malbaratament, l’autoritarisme i la manca de participació de l’actual equip de govern canviaran a partir de maig de 2015. Així, ha reclamat una major presència de les entitats ciutadanes, també en el cas de les falles, i ha demanat a l’alcaldessa que tinga sensibilitat amb la llengua pròpia dels valencians i l’use, “encara que siga de tant en tant”.

El portaveu de Compromís ha posat la mirada sobre els dèficits de la ciutat que hauran de ser resolts amb un canvi de govern: la brutícia que actualment acumulen els barris, les situacions de pobresa només ateses amb caritat, els casos de racisme i xenofòbia que el PP no tracta, l’abandó de les pedanies, el mal estat de les infraestructures viàries o la mala planificació turística que pateix actualment València: “una ciutat aturada, plena de projectes sense acabar, d’obres a mitjan fer i de restes de deliris de grandesa dels seus dirigents”, com el pàrquing del Mercat Central, la Línia 2 del Metro, el Parc Central, el projecte de nou camp de futbol, la hipotètica zona esportiva que havia d’instal·lar-se a Nou Moles, el centre de majors de Montolivet, la biblioteca de Vivers que està per obrir, i un llarg etcètera.

Per tot això, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, li ha demanat clarament a l’actual alcaldessa que se’n vaja: “Cal canviar i rectificar amb urgència les actuals formes de governar que Barberà encapçala. Formes antigues, autoritàries, sense perspectiva ni il·lusió. Per a no continuar amb el tram tram de sempre: vaja-se’n, senyora Barberà!”.