El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de València denuncia l’incompliment del plec de condicions previstes per la contracta Pavapark per al servei de grua: no s’ha habilitat la base prevista de València Sud a les instal·lacions de FGV, ni les millores previstes, a més d’haver tancat els locals del C/Benicarló.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, exigeix un control rigorós per al compliment de les condicions oferides inicialment per la contracta, i aposta per una municipalització d’este servei públic, com a potencial generador de llocs de treball i de recursos per a l’Ajuntament.

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de València ha demanat a l’equip de govern que informe puntualment si el servei de grua està funcionant tal i com estava previst. Després de les denúncies fetes públiques pel Comité d’Empresa de Pavapark, concessionària del servei de grua, el portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha acusat l’alcaldia “del descontrol que pateix este servei, quan ja fa tres mesos i mig que la nova contracta va començar a treballar. Pavapark encara no ha posat en marxa les seues instal·lacions en els terrenys de FGV de València Sud; s’ha tancat un local en el C/Benicarló; no s’han introduït les millores promeses que foren clau per a guanyar el contracte, i al remat, ara sembla que s’oferten dos bases però ubicades en terrenys protegits d’horta”.

L’empresa Pavapark, adjudicatària del nou contracte de la grua durant els pròxims 5 anys per un import de més de 56 milions d’euros, va començar a funcionar l’1 de juliol passat. L’adjudicació va ser qüestionada pels litigis judicials mampresos per l’anterior concessionària Servicleop, a compte de la titularitat del contracte d’arrendament del dipòsit València Sud, propietat de FGV. Després de 3 mesos i mig des de l’inici del contracte, la concessionària Pavapark no ha regularitzat encara les 1.514 places de vehicles de llarga estada oferides. A més, segons denuncia el comité d’empresa, els altres depòsits de vehicles oferits per la contracta presenten deficiències que incompleixen la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i de seguretat: així el local de Tres Forques – Llanteners no tenen guals per al seu accés, mentres que el de Benicarló s’ha tancat amb el consentiment del govern municipal.

Al capdavall, Ribó  exigeix a l’Ajuntament “un control seriós de les contractes que massa vegades fan el volen una vegada guanyats els concursos. I li recordem al PP que serveis municipals com este de la grua acostumen a estar municipalitzats, ja que la seua gestió resulta molt millor: més eficaç i més eficient”.