La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha presentat este matí la Setmana de la Participació que organitza el grup municipal; un punt de trobada de les associacions veïnals i aquelles persones interessades a fer realitat un veritable diàleg entre la ciutadania i les institucions més pròximes, com l’Ajuntament.

La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha presentat este matí la Setmana de la Participació Ciutadana. Set dies durant els quals seran els propis veïns dels barris de la ciutat els que expressen quin és el seu model de diàleg amb les institucions, especialment amb la més pròxima: l’Ajuntament. Per a la regidora Soriano, “hem patit un equip de govern municipal d’esquenes a la ciutadania, que ha pres decisions sense cap consens amb les associacions veïnals, amb l’autoritarisme que demostra l’alcaldessa Barberà. Front a això, des de Compromís apostem per un model participatiu, en què s’escolte la ciutadania. De fet, les conclusions que isquen de les jornades que hui presentem serviran per a enllestir el pla estratègic de participació ciutadana que Compromís durà endavant”.

Al llarg de les jornades debatrem amb els representants dels moviments veïnals i amb aquelles persones que s’han destacat per repensar un model de ciutat amable, on càpien totes les persones.

  • Hui dilluns, a les 19h de la vesprada celebrarem un debat sobre iniciatives locals al CM Joventut de Ciutat Vella;
  • dimarts, també a les 19h, al centre cultural Octubre-CCC farem un intercanvi d’experiències amb altres poblacions que han apostat per una major participació ciutadana.
  • Dimecres, novament a les 19h, celebrarem a la seu de l’Associació de Veïns de Patraix una taula rodona per a “repensar els districtes de la ciutat”, moderada per la regidora Pilar Soriano.
  • Dijous celebrarem tres activitats centrades al barri de Benimacles: a les 18.30h un taller al CMSS de Benimaclet, a les 20.30h un debat amb el portaveu de Compromís Joan Ribó, la portaveu a les Corts Mònica Oltra, i el politòleg Carlos Villodres; i a les 21.30h farem un sopar de germanor.
  • Divendres, a les 18.30h, l’Octubre-CCC serà l’escenari d’una dinàmica conjunta per a establir quin és el model de participació ciutadana més òptim per a una ciutat com València,
  • i finalment, diumenge a les 11h del matí donarem a conéixer les necessitats de les pedanies de la ciutat, amb una xarrada programada a Carpesa, on estarà la regidora Consol Castillo.