Compromís demana a l’equip de govern municipal que escolte els veïns de Benimàmet en la seua petició d’un Parc Lineal, i renuncie d’una vegada per totes al projecte del PP que només vol fer una gran avinguda per als cotxes, amb el perill que això comporta per als habitants del barri.

Els veïns de Benimàmet novament s’han d’enfrontar a una proposta de l’equip de govern municipal sense que se’ls haja tingut en compte. I ja van cinc vegades. El soterrament de les vies fèrries al pas per este barri valencià ha alliberat els terrenys per on circulava el tren, i ara cal decidir com urbanitzar-los. Un moment decisiu, segons comenta el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó: “El futur del barri està en joc, i el PP té molt clara la seua opció: asfalt, asfalt i més asfalt. Benimàmet es mereix un Parc Lineal de veritat, i no huit trossos de zona verda partits per una gran avinguda o bulevard. Estem, en el fons, davant la repetició de la història del riu Túria, quan la dreta, hui encarnada pel PP, volia convertir els terrenys en una via per als cotxes, mentre els veïns volien -i hui tornen a voler- una gran zona verda que els done qualitat de vida”.

Ja són cinc els projectes que la regidoria d’Urbanisme ha presentat als veïns, i un darrere de l’altre han sigut rebutjats per la població. La raó és la filosofia que travessa tots eixos cinc projectes: el predomini del cotxe, mentre que la proposta veïnal és la mateixa que resava el vell eslògan respecte del riu: “El llit del Túria és nostre i el volem verd”. En esta ocasió, exactament igual, el barri és dels veïns, i es mereixen una proposta consensuada. Per això, continua Ribó, “des de Compromís exigim al regidor d’Urbanisme, Alfonso Novo, que deixe de fer d’escuder de l’alcaldessa en cada ple, i ara també en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, i escolte de veritat als veïns, a aquells a qui hauria de representar. El senyor Novo ha de renunciar d’una vegada per totes de fer una gran avinguda o bulevard perquè els veïns han deixat molt clar el que volen: un gran parc, i no una altra cosa”.

En este sentit, Ribó ha conclòs: “no volem que unes obres amb un pressupost elevat com les que es plantegen a Benimàmet hagen de ser modificades a partir del maig del 2015, quan un nou equip de govern municipal que sí escolte els veïns haja de desfer la destrossa que ara vol dur a terme el PP. No malbarate més diners, senyor Novo, que ja n’han tirant prou al fem durant els últims anys”.