• S’aprova per unanimitat fer un nou projecte basat en el respecte patrimonial del barri i la participació dels veïns.

  • S’aprova també propostes de resolució a favor de les festes populars, en contra dels CIE’s i una en suport a les línies en valencià de l’institut Pare Català

L’assemblea de Compromís per València, que s’ha reunit a la Sala Russafa de la ciutat, ha comptat amb la valoració política del seu portaveu Joan Ribó. En el seu informe ha tractat temes com la importància de preguntar a la ciutadania quin és el model d’Estat que prefereix, ja que es tracta d’un dret fonamental i que acosta la democracia als ciutadans, més enllà d’anar a les urnes una vegada cada quatre anys.

Ribó, també ha fet referència a la importància d’un projecte polític com el de Compromís, molt crític amb les formes de la vella política que ha creat una gran desafecció entre aquesta i els ciutadans però, alhora, capaç també de passar de la crítica a la proposta.

En l’assemblea s’ha fet una xicoteta anàlisi i valoració dels resultats obtinguts en les últimes eleccions a la ciutat de València. S’ha destacat que s’han complit tots els objectius que des de la comissió electoral s’havien marcat: superar els vots obtinguts en les eleccions generals i haver estat claus en l’obtenció de l’acta d’eurodiputat de Jordi Sebastià.

Així mateix, s’ha destacat que la filosofia de Compromís és la de liderar per canviar l’actual estat de les coses. De manera que, tot i estar satisfets en el resultat obtingut sempre s’ha d’aspirar a més per a poder governar i fer una societat més democratica i participativa, més propera a les persones.

També s’ha anunciat la campanya “Primàries d’idees”. Una campanya per a plantejar temes concrets a la ciutadania per a que qualsevol ciutadà puga opinar i dir la seua sobre aspectes concrets de la ciutat, els quals Compromís es compromet ha analitzar i donar una resposta personalitzada i, inclús, afegir al seu programa electoral.

Finalment, s’han aprovat per unanimitat cinc propostes de resolució. Tres “normals”: una primera de suport a les festes populars, que fomenten el comerç de barri i les relacions amb el veïns; una segona de suport al col·legi Pare Català i a les seues línies en valencià que la Generalitat ha volgut eliminar; i una altra per fer de València una ciutat sense “presons racistes”, que aboga pel tancament de tots els Centres d’Internament d’Extrangers de la ciutat.

Les altres dos propostes han sigut amb caràcter d’urgència: La primera que considera una cortina de fum l’anunci fet este divendres per la senyora alcaldessa Rita Barberá al voltant de la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez al Cabanyal i que proposa fer el possible i l’impossible per a no permetre una nova agressió al Cabanyal, comprometent-se a abordar este problema al dia següent de les eleccions per a fer un nou projecte basat en el respecte patrimonial del barri i la participació dels veïns.

La segona ha sigut una proposta de recolzament a la diputada de Compromís Mònica Oltra pels recents fets ocorreguts a les Corts Valencianes, d’on la diputada de Compromís ha estat expulsada per part del Partit Popular d’una manera totalment autoritària i antidemocràtica.