Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha lamentat la recent mort d’un ciclista atropellat a la ronda nord. Ribó, ha volgut transmetre, abans de tot, el seu dolor i condolències a la família.

Compromís ha presentat preguntes al Ple de l’Ajuntament per saber si la policia local si va calcular i/o controlar la velocitat a la que circulava l’automòbil en qüestió, ja que el ciclista va ser arrosegat 15 metres fins que el cotxe va ser capaç de frenar completament.

Tot fa indicar que, o a l’automòbil no li funcionaven massa bé els frens, o superava la velocitat màxima establerta de 50km/h. Una pràctica que lamentablement es produïx massa habitualment a València. A la ronda nord, per exemple, el col·lectiu “València en bici” ha realitzat mesuraments on s’ha comprovat que és habitual sobrepassar amb escreix i, inclús duplicar, el límit de velocitat establert.

Des de Compromís s’ha exigit a l’equip de govern del Partit Popular que es prenguen mesures urgents en aquells carrers i avingudes on ja s’han produït atropellaments mortals a peatons, ciclistes i motoristes, els col·lectius clarament més vulnerables i que necessiten una especial protecció i prevenció.

En paraules del portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó: “Es imprescindible pacificar el tráfico en la ciudad si no queremos encontrarnos frecuentemente con accidentes graves o mortales. Queremos recordar que una colisión de un peatón con un coche a más de 50 Km/h tiene cada vez más probabilidad de ser mortal a medida que aumenta la velocidad de éste. Las vías urbanas no pueden ser autopistas ya que aumentan gravemente el riesgo para la ciudadanía”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3