Compromís denuncia que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València va aprovar el divendres la transferència de 4 milions d’euros a la FTVCB

El pròxim dissabte el vicealcalde Alfonso Grau declara com imputat pels contractes de la Fundació amb Nóos i sobre la seua presumpta privacitat

 

Consol Castillo havia presentat una moció al Ple de maig per a paralitzar l’aportació municipal de 4 milions a la FTVCB i crear un organisme autònom municipal que la substituïsca

 

Compromís ha denunciat que la Junta de Govern Local del passat divendres va aprovar la transferència de 4 milions d’euros a la FTVCB corresponent a l’anualitat del 2014 per via d’urgència, coincidint amb que el vicealcalde Alfonso Grau compareixerà el pròxim dissabte com a imputat al jutjat de Palma per la contractació de l’Instituto Noós per la Fundació.

 

A més Consol Castillo, regidora de Compromís, va presentar la setmana passada una moció per al ple del pròxim divendres exigint que es paralitze l’aportació municipal corresponent a l’any 2014 a la FTVCB de 4 milions d’euros. Des de Compromís a més exigiran que es pose en marxa una auditoria forense dels comptes anuals de la FTVCB per part de la intervenció municipal dels anys 1992-2013 per a conèixer la destinació dels 63,4 milions d’euros aportats per l’Ajuntament i que es dissolga la FTVCB i es substituïsca per un organisme autònom municipal finançat en un 99,55% per l’Ajuntament.

 

La moció de Compromís coincidix amb la publicació d’un informe de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) que recalca que la FTVCB pertany al sector públic, atés que és  l’Ajuntament de València qui finança la pràctica totalitat del pressupost i qui controla la seua gestió al correspondre-li la majoria dels vots. A més este informe ve referendat per una Sentència del Tribunal Constitucional del 24 de febrer de 1994.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “No entenem com l’equip de govern aprova el passat divendres la transferència de 4 milions d’euros a la Fundació Turisme València, quan el dissabte Grau va a declarar i quan la intervenció de l’Estat ha resolt que la fundació forma part del sector públic. Pareix que Grau i l’equip de Barberà volen avançar-se a una sentència que confirme que la Fundació és pública i per això aproven la transferència de manera urgent”.

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3

Arxivat en: Consol Castillo, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *