Compromís aposta per un referèndum per a que la ciutadania decidisca de manera lliure i directa

 

Joan Ribó considera que el recolzament cec de Barberà a la monarquia es deu a la seua forma de pensar cada dia més allunyada de la ciutadania

 

Compromís ha presentat una moció per al pròxim Ple de l’Ajuntament de València per a instar al Govern de l’Estat establir el principi d’elecció directa o a través dels seus representants de tots els càrrecs públics i institucionals, inclòs el cap de l’estat, per part de la ciutadania, garantint el principi d’igualtat. Este procés haurà de concloure mitjançant un referèndum perquè de manera lliure i directa la ciutadania puga decidir sobre els canvis en l’ordenament jurídic que esta proposta requereix

 

La recent notícia de l’abdicació del rei en favor del seu fill, suposa situar-se en un supòsit de fet que no té cap regulació i al qual el Parlament ha de donar resposta immediata.

 

Per a Compromís l’única solució a la falta de regulació és la democràtica: oferir a la ciutadania la possibilitat de manifestar-se mitjançant referèndum sobre la possibilitat que tots els càrrecs públics i representatius de l’Estat, inclòs el cap de l’Estat, siguen designats mitjançant l’elecció de la ciutadania, ja siga de manera directa o a través dels seus representants, tal com estableix l’article 23 de la Constitució espanyola.

 

L’abdicació del rei i el buit legal existent obri la possibilitat de la construcció d’un estat en el qual la ciutadania puga decidir lliurement la seua representació política i institucional, una opció que cal  regular en el Congrés de Diputats.

 

Joan Ribó ha exigit que el Ple de l’Ajuntament de València es posicione davant d’este repte democràtic i ha declarat: “Podem entendre, però no compartim, que a Barberà li parega normal i recolze una imposició derivada directament del franquisme. Es correspon amb la seua forma de pensar, autoritària i cada dia més allunyada de la ciutadania. Des de Compromís pensem que és el moment  de que la democràcia també arribe a la capçalera de l’Estat”.

Escolta el tall de veu: Joan Ribó.MP3

Firma la petició a change.org: http://goo.gl/0D0ako