Compromís presenta una moció a l’Ajuntament de València per a promoure un procés democràtic per a substituir al cap de l’Estat

Compromís aposta per un referèndum per a que la ciutadania decidisca de manera lliure i directa

 

Joan Ribó considera que el recolzament cec de Barberà a la monarquia es deu a la seua forma de pensar cada dia més allunyada de la ciutadania

 

Compromís ha presentat una moció per al pròxim Ple de l’Ajuntament de València per a instar al Govern de l’Estat establir el principi d’elecció directa o a través dels seus representants de tots els càrrecs públics i institucionals, inclòs el cap de l’estat, per part de la ciutadania, garantint el principi d’igualtat. Este procés haurà de concloure mitjançant un referèndum perquè de manera lliure i directa la ciutadania puga decidir sobre els canvis en l’ordenament jurídic que esta proposta requereix

 

La recent notícia de l’abdicació del rei en favor del seu fill, suposa situar-se en un supòsit de fet que no té cap regulació i al qual el Parlament ha de donar resposta immediata.

 

Per a Compromís l’única solució a la falta de regulació és la democràtica: oferir a la ciutadania la possibilitat de manifestar-se mitjançant referèndum sobre la possibilitat que tots els càrrecs públics i representatius de l’Estat, inclòs el cap de l’Estat, siguen designats mitjançant l’elecció de la ciutadania, ja siga de manera directa o a través dels seus representants, tal com estableix l’article 23 de la Constitució espanyola.

 

L’abdicació del rei i el buit legal existent obri la possibilitat de la construcció d’un estat en el qual la ciutadania puga decidir lliurement la seua representació política i institucional, una opció que cal  regular en el Congrés de Diputats.

 

Joan Ribó ha exigit que el Ple de l’Ajuntament de València es posicione davant d’este repte democràtic i ha declarat: “Podem entendre, però no compartim, que a Barberà li parega normal i recolze una imposició derivada directament del franquisme. Es correspon amb la seua forma de pensar, autoritària i cada dia més allunyada de la ciutadania. Des de Compromís pensem que és el moment  de que la democràcia també arribe a la capçalera de l’Estat”.

Escolta el tall de veu: Joan Ribó.MP3

Firma la petició a change.org: http://goo.gl/0D0ako

Arxivat en: Joan Ribó, Llibertat i igualtat

Comentaris

 1. Enric diu:

  Tengo una pregunta: Ahora que el rey Juan Carlos I va a dejar de ser inviolable, si alguien lo demandase por paternidad y lo gana, ¿podría arrebatar el trono a Felipe?.
  Creo que sería divertido.

  • Compromís per València diu:

   Hola Enric,

   Sinceramente no entiendo demasiado de cuestiones legales de monarquía y no puedo responder a la pregunta. Pero si que recuerdo que los Borbones han sido a lo largo de la historia lo suficiente “pitxas bravas” y han tenido bastantes hijos de este tipo que nunca han conseguido entrar en el escalofó real.

   Muchas gracias.

   Joan Ribó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *