Consol Castillo ha ressaltat la manca d’una oferta global dels monuments i museus de la ciutat

 

 

Hui 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, Compromís ha denunciat l’abandonament que pateixen els museus municipals de València per part de l’equip de govern, per la manca d’inversió i la falta de polítiques actives de promoció.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha destacat la mancança d’una oferta global dels museus i monuments de la ciutat. Així a València no existeix actualment una marca corporativa que aglutine a tots els museus i monuments municipals. És necessari establir un pla estratègic des de la regidoria de cultura que fixe els objectius a mig i llarg termini dels espais.

 

Des de Compromís han destacat l’absència de tendes als diferents museus i monuments, que a altres ciutats són una de les fonts d’ingressos més important per a mantindre una oferta atractiva. A més han denunciat la lamentable situació del Museu d’Història de València sense connexió amb l’EMT i que no disposa dels mitjans tècnics necessaris per al seu correcte funcionament.

 

Consol Castillo va presentar una moció a la comissió de cultura del consistori per a posar en marxar un pla estratègic per als museus de la ciutat, la moció va ser rebutjada per la regidora Mairen Beneyto, que va considerar que ja s’estava fent la feina correcta.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “La regidora de cultura ha de comprendre que després de l’època del fum i dels grans esdeveniments del Partit Popular, ha arribat el moment d’ordenar la política cultural de l’Ajuntament. És necessari posar en marxa polítiques actives per aportar valor afegit als nostres museus, i així millorar l’oferta turística de la nostra ciutat”.

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3