El representant de Compromís en el Consell Local Agrari de València, Enric Navarro, es felicita per l’acceptació d’atorgar un premi anual a esta figura i exigeix que tinga dotació econòmica pel tal de recolzar els projectes més innovadors dels joves que s’incorporen a l’activitat agrària en l’Horta.

A més, també s’ha aprovat la moció de Compromís per fer de l’escorxador existent a Mercavalencia, un dels últims públics que resten a l’Estat i l’únic a l’àrea metropolitana de València, adaptat per a l’agricultura ecològica, fet que el convertiria en un vector important per a l’augment de la ramaderia ecològica valenciana.

En canvi, s’han desestimat les mocions per a solucionar els problemes de subministrament d’aigua per al rec en la Font de Sant Lluís i la Font d’En Corts. En eixe sentit, Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “És lamentable el desinterès de l’Ajuntament pels llauradors ja que Francs i Marjals, depèn directament de la gestió municipal des de fa segles. No podem permetre que l’aigua sobrant de la sèquia de Favara es vaja pel col·lectors i es perga, en compte d’anar als llauradors. A l’horta de la Font d’en Carros i de la Font de Sant Lluís hi ha un grup de joves agricultors, no podem permetre que abandonen les terres per la falta d’aigua.”

El PP també ha desestimat la proposta de Compromís per ampliar l’horari d’obertura de les portes dels horts urbans de Sociopolis, també els caps de setmana. Des de Compromís no s’entén que siga precisament els caps de setmana quan els horts urbans municipals de Sociòpolis estiguen tancats i barrats, impedint així l’accés a qualsevol persona que vulga treballar en els ells.

En paraules de Joan Ribó: considerem que esta restricció d’horaris es pot produir pel desconeixement més absolut del funcionament dels horts urbans per part de l’equip de govern de la senyora Rita Barberá, per què, sinó, quin pot ser el motiu realment? Un desinterès per a facilitar als usuaris l’ús i gaudi dels horts urbans? O és l’absència de personal que s’encarregue d’obrir i tancar les portes d’accessos?”

A més, des de Compromís s’han lamentat les formes amb les què el president del Consell Local Agrari, Vicente Aleixandre, va refusar la proposta, insultant als usuaris dels horts urbans i diguent que “no tenen ni idea de res”.

Per últim, des de Compromís s’ha volgut posar en valor ser l’únic Grup Polític Municipal que es pren seriosament este organisme, ja que el seu membre és l’únic que fa mocions i propostes.

Escolta el tall de veu: Joan Ribó.MP3