El consistori ve paralitzant des de principis del 2010 totes les llicències d’activitat i d’obres al barri

 

 

Compromís ha acusat hui a l’equip de Barberà de prevaricar amb la paralització de llicències d’activitat i d’obres dins del Pepri del Cabanyal durant més de quatre anys. La situació d’abandonament que patix barri i la mancança d’inversions per part del consistori han portat al veïnat a una situació límit. Si a més, l’Ajuntament paralitza tota l’activitat econòmica del barri,per la cabuderia personal de Barberà de prolongar l’avinguda Blasco Ibañez, es pot considerar que l’equip de govern és responsable directe de la degradació que pateix la zona.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha recordat com l’Ajuntament ve paralitzant totes les llicències d’activitat i d’obres dins del Pepri del Cabanyal escudant-se amb la suposada prohibició que l’ordre ministerial del 2009, quan es sols per al cas de que es produisca espoli. En canvi l’informe de l’Advocacia de l’Estat determina que l’Ajuntament ha de concedir llicència per a les obres i reformes dels immobles que justament l’ordre tracta de protegir.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís
Consol Castillo, regidora de Compromís

Consol Castillo ha declarat: “No entenem com Alfonso Grau continua insistint amb la prolongació de Blasco Ibañez, quan des de Madrid els han desautoritzat al retirar el recurs d’inconstitucionalitat . En este moment està clar que la prolongació és jurídicament impossible i el que cal és una aposta pel diàleg i la rehabilitació del barri. Sorprèn que al mateix temps que l’Ajuntament paralitza tota l’activitat al Cabanyal, promou una modificació del PGOU amb huit mesures per a millorar l’activitat econòmica, que responen a interessos particulars”.