Des de fa huit anys este centre té pendent l’execució de la tercera fase de les obres

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha formulat preguntes al ple de l’Ajuntament per les llicències de l’institut i la situació precària del solar annex

 

Compromís ha exigit a la Consellera d’Educació l’execució de la tercera fase de les obres de l’IES del Cabanyal, pendent d’execució des de fa huit anys. La falta d’execució de la tercera fase obliga a que els alumnes donen classes en mòduls prefabricats, els omnipresents barracons, sense les condicions bàsiques d’espai i de ventilació per als alumnes.

 

El centre no compta amb una cafeteria digna que puga prestar servei a tota la comunitat educativa. A més gran part del centre està rodejat d’una tanca provisional, que presenta un estat oxidat i amb filferros afilats orientats cap a dins de l’institut.

 

Finalment la situació dels accessos al centre, envoltat d’escombraires i d’un solar de terra utilitzat com aparcament i que els dies de pluja es converteix en un fanguer, compromet la integritat física de la comunitat educativa formada per 1.500 alumnes, 100 professors i el personal de serveis.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha preguntat al ple de l’Ajuntament per la situació dels permisos d’activitat i ocupació i per qui és l’encarregat de netejar el solar pel que s’accedix al centre. Per altra banda Josep Maria Pañella, diputat de Compromís a les Corts Valencianes, ha preguntat a la consellera Maria José Català quan pensen finalitzar les obres de l’IES del Cabanyal.

 

Consol Castillo, ha declarat: “La situació precària en la que els alumnes del Cabanyal donen cada dia classe és lamentable i compromet al futur educatiu en un dels barris abandonats pel Partit Popular. L’educació hauria de ser una prioritat per als nostres governants que pareixen més preocupats en la defensa dels diferents casos de corrupció que impliquen al PP que en el futur de les generacions més joves -ha senyalat Castillo- .

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3