Al segon reconeixement extrajudicial de crèdit de 2014 per 17,9 milions d’euros aprovat a la comissió d’hisenda, 13,92 milions corresponen a les principals contractes municipals

Entre gener i març l’equip de govern ha reconegut factures per 27,1 milions d’euros, el que suposa una disminució del 3,7 % del total del pressupost per al 2014

Compromís ha denunciat el descontrol pressupostari a l’Ajuntament de València, al darrer reconeixement extrajudicial de crèdit aprovat per la comissió d’hisenda de 17,9 milions d’euros. Esta falta de rigor es pot focalitzar en els serveis municipals prestats per contractes municipals.

De l’import de les factures reconegudes 5,18 milions d’euros corresponen a factures a residus sòlids (SAV, FCC i Secopsa), 3,74 milions a serveis centrals tècnics (Gas Natural i Secopsa), 2,5 milions a jardineria (SAV i FCC), 1,4 milions al cicle integral de l’aigua (Acciona i Emivasa) i 1,1 milions a la retirada de vehicles (Servicleop).

És a dir entre els serveis subcontractats anomenats acumulen el 78% del total de factures aprovades extrajudicialment a la comissió d’hisenda. Des de Compromís han destacat que els imports reconeguts suposen una disminució de la disponibilitat de crèdit en cada una de les partides pressupostaries per a l’exercici 2014.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “Estem, al tercer mes de l’any i l’Ajuntament ha aprovat reconeixements extrajudicials de crèdit de factures per 27,1 milions d’euros, el que suposa una disminució de la disponibilitat de crèdit al pressupost del 2014 del 3,7% del total. Està clar que als serveis prestats per contractes hi ha un descontrol pressupostari, l’equip de Barberà hauria de prendre mesures d’eficiència i control per a solucionar-ho”.