Compromís ha proposat a la comissió de cultura la incorporació del Consistori a la ruta organitzada per l’Ajuntament de Burjassot

 

El setembre de 2013, coincidint amb el que haguera sigut el vuitanta-novè aniversari de Vicent Andrés Estellés, l’Ajuntament de Burjassot inaugurà la “Ruta Estellés”. Es tracta d’una ruta literària que recorre els carrers i places de Burjassot a través de 25 punts interactius on s’expliquen els principals llocs d’interès de l’obra poètica i narrativa d’Estellés. A més, en estos “Punts Estellés” es poden escoltar cançons, poemes o explicacions sobre la vida de l’escriptor a través d’un smarthpone. Així mateix, la ruta compta amb una sèrie de quadres de ceràmica en els quals es podran llegir diferents poemes de l’autor.

 

Paral·lelamenta l’obra de Vicent Andres Estellés es troben moltes referències a indrets de la nostra ciutat, on podem destacar entre molts altres els versos del poema “No hi havia a València dos amants com nosaltres”.

 

Ruta Estellés
Ruta Estellés

En este context, l’Ajuntament de Burjassot ofereix als pobles i ciutats de tot el territori valencià, interessats en realitzar una “Ruta Estellés” pròpia, els mitjans de que disposa (suport web, gravacions, disseny i elaboració de panells, etc). A més l’Ajuntament de Burjassot ha signat un conveni de col·laboració amb el Patronat de Turisme València Terra i Mar, que suposa la inversió de 20.000 euros per part de la Diputació de València en este projecte.

 

Pròximament hi haurà una reunió entre l’Ajuntament de València i el de Burjassot per tal d’adherir-se a la “Ruta Estellés”, de la qual la Diputació es farà càrrec de les despeses. A més d’afrontar la resolució de la situació de deteriorament de les Sitges de Burjassot, propietat de l’Ajuntament de València.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Celebrem que l’Ajuntament de València s’incorpore al projecte que reivindica la figura d’Estellés. L’adhesió de València a la “Ruta Estellés” millorarà la nostra oferta cultural, la promoció turística del nostre municipi i tindrà un efecte positiu sobre el nostre comerç local.”