Compromís ha denunciat que la regidoria de circulació i transports ha recolzat la pretensió de l’empresa Interparking Hispania, ubicada en Barcelona, de substituir els quatre treballadors que té en el pàrking Santa Maria Micaela per un control remot de videovigilància que evidentment abaratirà els costos de manteniment de l’empresa.

El problema a més d’enviar a l’atur a quatre treballadors, és la empitjorament de les condicions que ha tingut este aparcament des de la seua posada en marxa en 1995. És possible que per videovigilància es detecte els problemes de seguretat, però és més difícil que es puguen abordar amb rapidesa i eficàcia. El que si és impossible és que unes càmeres de videovigilància puguen arreglar problemes amb la tanca de seguretat, d’obertura i tancament de les portes de l’aparcament, conflictes entre usuaris, xicotetes avaries de cotxes com s’està fent fins ara per part dels treballadors de vigilància. El que és segur és que les condicions del pàrking han empitjorat de forma sensible per als seus usuaris.

 Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “El paper de l’administració que ha donat una concessió no és posar-se de part de l’empresa com està fent l’Ajuntament de València. La seua obligació és defensar a uns usuaris que van comprar per molts anys estes places en unes condicions que ara són modificades per a millorar el benefici econòmic de l’empresa. Lamentablement l’actitud de l’Ajuntament, confirmada avui en la comissió d’urbanisme, no passa per defensar ni a treballadors ni a usuaris com s’ha pogut manifestar en la manca de resposta a sol·licituds d’informació del nostre grup o dels mateixos usuaris. Abans al contrari, les seues respostes semblen dictades pels interessos de l’empresa en millorar beneficis a costa de reduir costos d’explotació. Compromís defensarà els interessos dels usuaris i treballadors d’este pàrking davant d’evident taxació de funcions de l’Ajuntament.”