Segons un informe de la UDEF Trasgos va cobrar 500.000 € en comissions per la visita del Papa a València

 

L’Ajuntament ha facturat més de 2,2 milions d’euros en 300 contractes a les empreses de la trama Trasgos entre 1994 i 2014, estes empreses també han facturat campanyes del PPCV

 

Compromís ha exigit hui que una comissió d’investigació municipal analitze tots els contractes de l’Ajuntament de València amb les empreses de la trama Trasgos. Des de 1994 l’Ajuntament de València ha facturat més de 2,2 milions d’euros a través de més de 300 contractes amb les empreses dels socis de la trama Trasgos, Trasgos Comunicación SL, Cuco SL, Tannhauser Producciones SL y Construcciones Payá y Montesinos SL. Totes estes empreses compartixen socis, òrgan d’administració i seu social.

 

Compromís ha denunciat davant la Fiscalia, el trossejament en sis factures per un total de 62.051 euros de les quatre empreses de la trama en l’organització de la Japan Week en 2012. El fraccionament dels contractes es va fer per no superar el límit dels 18.000 euros i evitar un procés competitiu de licitació per part del servei de Relacions Internacionals, que depèn directament de l’alcaldessa.

 

Segons l’informe de la UDEF referit a l’agenda del cap de la Gurtel, Pablo Crespo, la trama Trasgos va cobrar 500.000 euros en comissions per l’organització de la vista del Papa a València. La Fundación V Encuentro de las Familias, vicepresidida per Rita Barberà, va contractar també amb les empreses de Trasgos serveis de comunicació.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “La vinculació entre les empreses de la trama Gurtel i la trama Trasgos està clara, contradient les explicacions que ha donat Alfonso Grau en el Ple i en roda de premsa. Li exigim a Barberà que d’una vegada per totes afronte les conseqüències dels seus actes. Per molt que intente amagar-ho el període d’alcaldia de Rita Barberà ha estat un període fosc, amb manca de transparència malaltissa, amb sospites permanents de comportaments poc nets i poc ètics. Cada dia es va demostrant com aquelles sospites es van convertint en evidències. Hi ha algú en el Partit Popular de la ciutat de València que done alguna explicació o tots continuaran amagant-se sota les excuses més nímies?”

Escolta l’àudio: Joan Ribó