Compromís ha presentat hui una bateria de preguntes al Ple de l’Ajuntament per a conèixer les condicions en les quals es van produir els mesuraments del nivell d’alcoholèmia al regidor D. Alfonso Novo la nit del 21 de febrer.

El regidor es va saltar un semàfor en roig  al carrer Jaume Roig de València i uns agents de la Policia Municipal de València el van aturar i van procedir a la mesura del seu nivell d’alcohol.

Segons diverses informacions aparegudes en els mitjans de comunicació, el temps entre el primer mesurament del nivell d’alcohol, amb un resultat de 0,62 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire espirat, i el segon mesurament va transcórrer un temps considerable que alguns mitjans quantificaven en unes dos hores.

 

Cal subratllar que el resultat del primer mesurament està per damunt del límit que suposa un delicte penal. En la segona prova, en canvi, el resultat fou de 0’51 mg/l, un nivell inferior al límit que suposa delicte penal.

 

En declracions de Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València:  “Des de Compromís considerem molt important que no haja hagut cap tracte de favor per part de la Policia Local cap al Sr. Novo, per molt regidor i responsable d’urbanisme de l’Ajuntament que siga”.

 

Des de Compromís es veu amb dubtes el temps que es va tardar entre la primera i la segona mesura que, substancialment, pot haver disminuït de forma considerable el nivell d’alcohol a l’hora de fer la prova definitiva, i així passar d’un nivell d’alcohol que suposa delicte penal a un altre considerat com a falta administrativa.

 

Per este motiu Compromís ha preguntat pel temps mitjà que hi hagué entre les dues proves en els casos que s’han donat en 2013 i si aquesta demora és habitual en la resta de mesures que es realitzen.

 

Segons Ribó: “En uns moments en què la valoració de les persones que ens dediquem a la política està en greu entredit per tants motius, garantir que la llei siga igual per a tothom, també en la gestió d’infraccions de trànsit, és per a Compromís un objectiu bàsic de dignificació de la política”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó