Consol Castillo ha participat junt a altres edils, les associacions que treballen amb les persones que es dediquen a la prostitució i les fundacions que duen a terme els programes d’inserció, a la reunió de la Mesa Tècnica de la Prostitució.
Compromís ha valorat positivament el treball dut a terme per les entitats ja que s’ha aconseguit en la major part dels casos augmentar l’ocupació de les dones prostitutes i creu que este és el camí per a deixar la prostitució. “Des de Compromís creiem, tal i com reclamàrem des del principi, que la solució al tema de la prostitució de carrer no és una normativa repressiva com ha aprovat el PP del cap-i-casal amb l’Ordenança o com pretén aprovar el PP a l’Estat, sinó que vindrà de programes d’inserció sociolaboral com el posat en marxa amb la col·laboració de les entitats que treballen a peu de carrer amb les persones que es dediquen a esta activitat”, ha declarat Consol Castillo.

 

Per una altra banda, des de Compromís també han preguntat a la reunió de la Mesa si l’equip de govern representat per la regidora Ana Albert, anava a fomentar la contractació d’empreses que al seu torn contractaren a persones en risc d’exclusió social, com en este cas les dones que han exercit la prostitució. La resposta de la regidora del PP és que ja ho estudiaran i que falta un any per avaluar completament el programa d’inserció. “Creiem que es poden fer més coses en este tema i que el PP ha d’incrementar la seua  voluntat en aquest tema . De fet, el mes passat  vaig presentar una moció a la comissió de progrés humà on reclamava que es tingueren en compte criteris ètics i solidaris a l’hora de fer compres o contractar amb empreses per part de l’administració local i el PP no votà en contra però com en altres ocasions deixà el tema en l’aire. El que necessitem són menys paraules i més fets”, ha declarat la regidora de la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista.

 

Finalment, la regidora Consol Castillo ha proposat augmentar el pressupost de cara a este any del projecte d’inserció sociolaboral donat el bon resultat del projecte durant el 2013 però el PP també s’ha negat amb l’excusa de la crisi. “En estes coses és on s’hauria de fer un esforç pressupostari, i no en comprar cases al Cabanyal  o en pagar interessos d’un deute il·legítim, principals prioritats de la Sra. Barberà . Amb este tipus de programes sí es veuen els resultats: dones en risc d’exclusió que fins i tot acaben sent contractades per empreses. Una esperança entre tanta corrupció i crisi”, ha declarat per finalitzar Castillo.