Pilar Soriano dirigirà una sèrie de preguntes a la Regidoria de Cementiris

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, preguntarà pel bloqueig de l’exhumació de Teofílo Alcorisa. Des de Compromís consideren necessari dignificar la situació dels represaliats pel franquisme, tal com arreplega la Llei de Memòria Històrica.

Pilar Soriano ha declarat: ”Exigim a l’equip de Barberà que tinga un gest d’humanitat, tal com demana la família, per tal de que puguen exhumar al seu familiar després de 70 anys. A més és necessari que en el cas de l’última exhumació bloquejada, l’Ajuntament es faça càrrec de les despeses, ja que els entrebancs del Consistori ha provocat la pérduda de les subvencions aprovades pel Govern de l’Estat a favor dels familiars”.

No es només una obligació moral sino legal, l’article 12 de la Llei de la Memòria Històrica indica que totes les administracions públiques han d’assegurar la col·laboració institucional per l’adequada intervenció en les exhumacions. En paraules de Pilar Soriano “ esta no es la intenció del nostre Consistori que ha rebutjat totes les propostes presentades per a dignificar la memòria dels represaliats. En concret Compromís va presentar una esmena als pressupostos municipals del 2013 i 2014 per a reclamar l’adequació de l’àrea de les foses comuns dins del Cementeri General de València. Només han acatat aquelles que els han obligat els tribunals com la retirada de títol d’Alcalde Honorífic a Franco”

Escolta l’àudio: Pilar Soriano