Joan Ribó ha preguntat pels detalls de la reunió de la Fundació de la que és vicepresidenta Rita Barberà en representació de l’Ajuntament
Segons informació a la que ha tingut accés Compromís, el 11 de novembre de 2013 el gabinet d’alcaldia va rebre la convocatòria d’una reunió del patronat de la Fundación V Encuentro de les Familias. Esta convocatòria va ser proposada pel Bisbe de Palencia, Esteban Escudero, representant de l’Arquebisbat de València a la Fundació, ja que duran la visita del Papa era Bisbe Auxiliar de València. El passat 5 de desembre Esteban Escudero prestava declaració davant del TSJCV per a explicar els detalls de la constitució de la Fundación V Encuentro y la seua relació amb la trama Gurtel.

Compromís ha demanat reiteradament informació sobre la relació de l’Ajuntament de València i la Fundació de la visita del Papa, com la cessió d’un local municipal situat a la plaça de l’Almoina, els comptes de l’entitat i els seus deutes pendents. L’equip de Barberà ha al·legat que es tracta d’una fundació privada per a denegar tota la informació. Els deutes que manté l’organitzadora de la visita del Papa impedeixen la seua dissolució, pel que la vinculació amb l’Ajuntament i la vicepresidència que sustenta Rita Barberà encara continua.

Joan Ribó, ha declarat: “Cada dia apareixen més dades de la relació de Barberà amb la Fundación V Encuentro de las Familias i amb les empreses vinculades a la trama Gurtel. Des de Compromís exigim l’acta d’esta reunió que s’ha mantingut amagada a la ciutadania, Barberà ha rebut la convocatòria com a representat de l’Ajuntament de València, i hauria d’haver informat de l’objecte i les conclusions de la reunió. La manca de transparència de la Sra. Barberà en este tema és tant escandalosa que ja ha passat a ser clarament sospitosa. Què amaga tant obstinadament la Sra. Barberà?”

Escolta l’àudio: Joan Ribó