L’EMT ha presentat els seus resultats a novembre de 2013, on han baixat en 1.067.418 els viatgers acumulats (gener-novembre) respecte al mateix període del 2012

Compromís denuncia que la pujada de preus a gener 2013, la reducció de línees, la disminució de freqüències i de la velocitat comercial dels autobusos han provocat una baixada dels viatgers de l’EMT acumulats dins del període gener-novembre de 2013 de 1.067.418, respecte al mateix període del 2012. Esta xifra suposa una baixada del 1,35% del número de viatgers.

A més a les xifres mensuals de novembre de 2013 respecte a les del mateix mes del 2012, podem observar com els viatgers amb títols ordinaris (Bitllet Ordinari, Bono Bus…) s’ha disminuït en un 1,45%, front a la pujada del 4,2% dels viatgers que utilitzen títols especials (com el Bono Oro).

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha criticat que any darrere any, els pressupostos de l’EMT es fan en base unes previsions de viatgers que mai es compleixen, el que provoca els problemes de tresoreria que pateix l’empresa de transport municipal. Per al 2014 la xifra de viatgers prevista per als pressupostos de 2014 és de 86.770.014, quan al 2013 l’EMT, segons les xifres presentades, difícilment arribarà als 85 milions de viatgers,i la xifra de viatgers porta disminuint contínuament des del 2006, i fins al 2013 prop del 20%.

Com a mostra de l’abandonament per part del govern municipal, al Grup  Compromís hem rebut les queixes de veïns de Russafa, que denuncien com les parades provisionals, desplaçades per les obres, de diferents línies que travessen el barri no estan adaptades i no compleixen les mínimes condicions de seguretat, ja que els cotxes impedeixen l’accés als autobusos.

Joan Ribó ha comentat: “Des de Compromís hem proposat diferents iniciatives per a fer l’oferta de l’EMT més dinàmica i atractiva, i així aturar està baixada continuada de viatgers. Entre les propostes podem destacar la priorització semafòrica, permetre el transbord amb el bitllet únic, l’abonament jove o demanar el contracte-programa amb el Ministeri de Foment com tenen altres ciutats espanyoles. Totes estes propostes han segut rebutjades pel Partit Popular, excepte en el cas de l’abonament jove que recentment va ser incorporat a l’oferta de l’EMT.”