Pilar Soriano, regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, demanarà a la comissió de participació ciutadana, que l’Ajuntament publique el projecte de pressupostos immediatament després d’aprovar-se al Ple

 

Els pressupostos de l’Ajuntament de València per a l’any 2014 van ser aprovats inicialment al Ple del 22 de novembre de 2013 i publicat al Butlletí Oficial de la Província el dia 23 de novembre, establint-se a partir del dia següent hàbil –25 de novembre– 15 dies hàbils per presentar reclamacions.

 

Tanmateix, i rere denúncies del nostre Grup Municipal, segons les declaracions de la regidora Beatriz Simón, la informació relativa a l’aprovació inicial dels pressupostos no es van pujar a la web fins el dia 6 de desembre –dia de la Constitució i per tant, festiu . Prenent com a vàlida la data, això significa que es va publicar a la web municipal 11 dies hàbils després de la publicació al BOP, quan el termini acabava en 4 dies hàbils posteriors, deixant per tant molt de poc de marge a la ciutadania per preparar reclamacions. A més, a la web de l’Ajuntament només està penjat un resum dels pressupostos i no tot, i per tant, un ciutadà o ciutadana que vulga consultar en detall els mateixos no pot accedir via informàtica, obligant-lo per tant a acudir personalment a les oficines municipals per a consultar-los si necessita una informació no reflectida al resum, com per exemple les fitxes de despesa dels pressupostos.

 

Compromís demanarà a la comissió de participació ciutadana que l’Ajuntament de València publique a la web municipal els pressupostos generals complets de l’Ajuntament (incloent tots els toms), des del dia següent a la publicació provisional dels pressupostos municipals al BOP. Que a més el Consistori publique a la web municipal un baner en lloc destacat a la portada referit a la publicació inicial dels pressupostos municipals, i que finalment quan els pressupostos seguen aprovats pel Ple, l’Ajuntament de València publique els pressupostos complets a la web.

 

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat. “des de Compromís apostem per la transparència i la participació ciutadana, creguem que l’Ajuntament ha de facilitar a la ciutadania participar en totes les decisions municipals. Els pressupostos municipals de 731 milions d’euros són d’importància, ja que fixen les polítiques que es portaran a la pràctica al 2014”.