La  Junta de Govern ha autoritzat l’adquisició de vuit immobles per 536.000 euros dins del PEPRI del Cabanyal, dos en el carrer San Pedro, quatre en el carrer Pare Luis Navarro i dos en la Plaça Verge de Vallivana. L’operació s’ha fet a través d’AUMSA com intermediari. Estos immobles es sumen als sis adquirits per AUMSA al mes de març per 668.000 euros.

 

Des de Compromís han criticat el gasto de recursos de l’Ajuntament en l’adquisició d’immobles quan s’ha arribat a un acord entre totes les administracions de respectar el decret de no Espoli, després de retirar el recurs d’inconstitucionalitat i comprometre’s la Generalitat a retirar la llei corresponent.

 

Des de Compromís han ressaltat que moltes de les cases comprades per l’Ajuntament i les seues empreses són ocupades de forma il·legal i es converteixen en un dels principals problemes de convivència del barri. L’exemple d’esta compra demostra l’ús capritxós i sense trellat de molts recursos econòmics de l’Ajuntament de València. El Consistori disposa de pocs recursos per l’endeutament excessiu en temps de creixement econòmic i els pocs diners que dels que disposen els malbaraten de forma absurda.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha declarat: “Si no ens ho expliquen molt bé, és un malbaratament intolerable de recursos municipals precisament en un moment en què sobre el Cabanyal pesa l’espasa de Damocles d’haver de tancar l’Ateneu Marítim per manca d’ajudes municipals. No hi ha diners per a ajudar a una institució cultural emblemàtica d’aquest barri i, en canvi, no hi ha cap problema en malgastar més d’un milió d’euros en comprar cases per a després intentar enderrocar-les sense cap possibilitat legal.”