Compromís va presentar en març una moció a la Comissió d’Urbanisme sol·licitant que es realitzarà un Pla de Mobilitat per al Complex 9 d’Octubre per a millorar la mobilitat del Complex quan començava a rebre funcionaris de les distintes Conselleries. Esta moció va ser rebutjada perquè l’Ajuntament ja estava “prenent les mesures necessàries per a donar resposta a la nova situació”.

 

Com demostren les crítiques ciutadanes del barri ni l’Ajuntament de València, ni la Generalitat Valenciana  han pres les mesures necessàries per a facilitar l’accés dels treballadors i dels ciutadans a este complex. Els problemes de mobilitat i d’aparcament s’acumulen al concentrar-se diàriament ja uns 3000 funcionaris en el complex. Malgrat les advertències i les propostes, l’Ajuntament ha estat incapaç una altra vegada de preveure i donar resposta a un problema que tothom sabia s’anava a produir.

El que és més greu és el incompliment flagrant de la llei de mobilitat. Així en el seu Article 12. Plans de mobilitat de noves implantacions especialment rellevants.

“1. La implantació d’aquells usos, servicis o unitats residencials particularment rellevants en relació amb la seua capacitat de generació o atracció de demanda de desplaçaments serà precedida de la formulació d’un pla de mobilitat específic. En particular, procedirà la seua formulació en els casos següents:

a) Servicis públics de caràcter supramunicipal, entesos com aquells l’àmbit dels quals s’estenga fora del nucli on s’emplacen.”(…)

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha destacat: “És per tant, molt clara la necessitat d’un Pla de Mobilitat específic que fins al moment ningú ha realitzat contravenint de forma flagrant la llei valenciana de mobilitat. És escandalós el menyspreu que s’està fent del tema de la mobilitat en la ciutat de València. Volem recordar que és un dels temes que més preocupa als valencians per damunt de qualsevol consideració ideològica”.