El contracte amb IMESAPI per a la conservació, manteniment i construcció de fonts ornamentals va finalitzar, prorrogues incloses, al novembre de 2005

El servei fiscal de l’Ajuntament de València, alerta de que aquest reconeixement es fa contravenint la Llei d’Hisendes Locals i la Llei de Contractació del Servei Públic

 

La Junta de Govern Local del passat divendres, va reconèixer una factura  de la mercantil IMESAPI SA per a la conservació de les fonts ornamentals del mes d’octubre de 2013 per 50.089,05 euros amb l’IVA inclòs. L’auditoria de 2011 de l’Ajuntament de València, ja va advertir que aquesta contracta va finalitzar al novembre de 2005, amb prorrogues incloses al novembre de 2005, és a dir fa més de huit anys.

 

Compromís denuncia que el propi òrgan fiscalitzador de l’Ajuntament de València, al seu informe del 25 de novembre de 2013 alerta que aquest reconeixement es fa contravenint la Llei d’Hisendes Locals, ja que es tracta de despeses realitzades a l’exercici vigent sense haver segut autoritzades. L’interventor fa una objecció que el reconeixement també contravé la Llei de Contractes del Servei Públic ja que la factura reconeguda supera el límit del contracte menor sense licitació pública, és a dir 18.000 euros.

 

A més el citat informe de l’interventor recomana a la major brevetat possible, posar fi a esta situació d’inexistència de contracte públic, pel que cal iniciar immediatament la licitació d’un contracte públic.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís per València, ha comentat: ”Esta situació mostra el desgavell que existeix en l’Ajuntament de València amb les diferents grans contractes, casualment  controlades per empreses de l’Ibex 35 on es practica el fenomen de “les portes giratòries”, és a dir, expolítics, normalment exministres passen a ocupar llocs de decisió en estes empreses. És escandalós que l’Ajuntament porte més d’huit anys pagant per la conservació, manteniment i construcció de fonts ornamentals sense cap contracte, casualment l’empresa IMESAPI és propietat de Florentino Pérez, president d’ACS i del Real Madrid”.