L’acte s’ha celebrat a la cooperativa elèctrica de Castellar i hi han assistit Enric Morera, Síndic de Compromís a les Corts; Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València i Consol Castillo, regidora de Compromís a l’Ajuntament de València.

 

Compromís ha presentat a la ciutadania de Castellar-l’Oliveral, pedania del sud de València, el seu equip de treball. L’acte de presentació ha tingut una gran acollida amb la sala d’actes de gom a gom.

 

L’acte ha començat, amb els parlaments de Consol Castillo, Joan Ribó i Enric Morera. Entre altres, s’hi han tractat les deficiències de transport públic que pateix esta pedania. En primer lloc, la inexistència del servei de Valenbisi i la impossibilitat de desplaçar-se a València en este mitjà de transport perquè no hi ha una via adequada específica per a la bicicleta. En segon lloc, la falta d’un bus nocturn que connecte Castellar amb València, així com les enormes deficiències que té la línia 14 de l’EMT, fets que comporten que els veïns de Castellar sols puguen desplaçar-se en condicions si utilitzen el seu vehicle privat.

 

Acte presentació: Taula de ponents
Acte presentació: Taula de ponents

 

Un alcalde pedani que no és de Castellar, un centre cívic ple de deficiències i mal gestionat o l’oblit de les autoritats del govern local cap a Castellar han estat altres assumptes que afecten directament els veïns i que s’han tractat en l’acte.

 

Consol Castillo, per la seua banda, s’ha compromés a donar una major representativitat als veïns de Castellar si en el 2015 Compromís lidera el govern local. Joan Ribó ha elogiat el model cooperatiu com el de l’elèctrica de Castellar, que aconseguix preus de la llum més justos i reverteix els seus beneficis en la societat de Castellar a través d’un model de responsabilitat social amb el seu entorn, a diferència del que fan les grans empreses com Iberdrola o Endesa.  A més, ha dit que Compromís treballarà per aconseguir un model d’economia verda i respectuosa que genere llocs de treball a tots els punts i racons de la ciutat de València. Enric Morera, ha parlat de l’experiència de govern local que ja té Compromís a diferents pobles, com és el cas de Muro d’Alcoi, on s’ha sabut implantar el model d’economia del bé comú que es posa d’exemple de bona governança a tota Europa. Així mateix, també ha recordat que a Sueca, Compromís ha donat major autonomia a les pedanies que depenen del poble i ha millorat considerablement la qualitat de vida dels seus veïns.

 

Acte de presentació: Assistents
Acte de presentació: Assistents

 

Alejandro Ramón, portaveu de Compromís per Castellar, en el seu discurs en l’acte de presentació, ha criticat el projecte del ZAL, la base de contenidors de quasi 8 hectàrees que hi ha en el Tremolar i que ha estat durant quasi vint anys en terrenys qualificats com no urbanitzables i de protecció especial. I també el PGOU que el Partit Popular va elaborar i que pretenia ofegar Castellar entre grans vies de circulació i que contemplava la destrucció de més de 50 vivendes. En paraules de Ramón: “En aquell moment el poble digué no a esta agressió. Nosaltres hui també diguem no a este pla d’ordenació urbana i defensem eixe lema que deia «Volem carxoferes i no carreteres »!”