Consol Castillo, regidora de Compromís, ha demanat a la Comissió de Cultura el compliment  de l’article 16.2 del Reglament Municipal sobre Ús i Normalització del Valencià

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha demanat a la Comissió de Cultura el compliment  de l’article 16.2 del Reglament Municipal sobre Ús i Normalització del Valencià al Municipi de València, es faça servir per a l’esmentat carrer la denominació de Pla de la Saïdia  que és la seua denominació original i correcta, per tal de substituir el nom castellà Llano de Zaidia.

La regidora valencianista ha recordat que primera referència escrita del lloc on es situava el monestir apareix al Llibre dels Fets, quan el rei Zayyan ofereix a Jaume I, entre altres, un alcàsser a la Saïdia. Torna a aparèixer en el Llibre del Repartiment quan el rei li concedeix al bisbe de Narbona, que l’havia acompanyat en la conquesta de València, el lloc que s’anomena Saidia, amb forns i molins i un hort.

El Monestir de la Saïdia es trobava a la vora del riu Túria, al marge esquerra, en el que s’anomenava el Pla de la Saïdia, lloc aleshores fora de la ciutat i envoltat d’horta. L’edifici del monestir s’enderrocà, per segona vegada i definitivament, en els anys seixanta del segle XX i la comunitat es traslladà a Benaguasil.

Consol Castillo “La regidora de cultura, Mayren Beneyto, ha dit que estudiaran aquesta proposta, des de Compromís l’exigim que complisca la normativa i que demostren la seua valencianitat, de la qual fan bandera solament per conveniència”