El Consistori en té pressupostat per al 2014, 112,5 milions d’euros en concepte de deute, el que suposa un 15,4% del total del pressupost

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís per València, ha votat a la Comissió d’Hisenda en contra de la proposta inicial del Pressupost de 2014 per considerar-los una vegada més uns pressupostos que van en contra dels ciutadans de València, fruit del pla d’ajust impulsat per la reforma constitucional de l’article 135 que va establir l’estabilitat pressupostaria.

 

El portaveu de Compromís, ha destacat els 112,5 milions d’euros destinats al deute, el que suposa un 15,4% del total del pressupost municipal per al 2014. Dels que 74,2 milions d’euros aniran destinats a l’amortització del capital i 38,3 milions d’euros aniran al pagament dels interessos.

 

Joan Ribó ha comentat: “L’endeutament de l’Ajuntament de València, ha hipotecat el futur dels ciutadans de València, és necessari fer una auditoria d’aquest deute per a determinar quina part d’este és legítim i quina part és il·legítim, per a decidir el que hem de pagar i el que no, sense aquest pas previ serà impossible eixir del cul de sac que nos ha portat las despesa descontrolada dels anys de gestió negligent de Rita Barberà”.

 

Joan Ribó també ha destacat els més de 22 milions d’euros pressupostats per a pagar el subministrament d’energia, el que suposa un increment del 37,08% respecte als pressupostos de 2013. D’estos 15.898.456,61 euros van destinats a l’enllumenat públic, amb un increment de 4.300.000 € respecte al 2013. El que demostra que els anteriors pressupostos estaven clarament per baix del cost del servei com demostren els continus desviaments de despesa al consum elèctric.

 

El portaveu de Compromís, Joan Ribó:L’Ajuntament de València té un problema amb el consum d’energia elèctrica, el consum desmesurat junt a la reforma elèctrica del govern central, en tramitació, ha portat a un cost de més de 22 milions d’euros, que obliga a desviar assignacions d’altres partides com benestar social o ocupació, per a pagar a les grans empreses elèctriques